doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Derksen haalt uit naar volkszanger: 'Ben je gek geworden ofzo?!'

Volkszanger Frans Duijts was vrijdagavond op televisie te zien om te pochen met zijn gloednieuwe en peperdure Ferrari. Dat komt hem op veel kritiek te staan. Hij krijgt onder andere een veeg uit de pan van Johan Derksen.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
@media (max-width: 679px){#fig-650e87b0d6d2e img.lazyloading{background: #eee;}#fig-650e87b0d6d2e img{#fig-650e87b0d6d2e img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-650e87b0d6d2e img.lazyloading{background: #eee;}#fig-650e87b0d6d2e img{#fig-650e87b0d6d2e img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-650e87b0d6d2e img.lazyloading{background: #eee;}#fig-650e87b0d6d2e img{#fig-650e87b0d6d2e img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-650e87b0d6d2e img.lazyloading{background: #eee;}#fig-650e87b0d6d2e img{#fig-650e87b0d6d2e img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}Johan Derksen

In Shownieuws is een volledige reportage gewijd aan de Ferrari onder de kont van volkszanger Frans Duijts. De showrubriek mocht mee met Frans om een nieuwe Ferrari op te halen, tot ergernis van Derksen. Het orakel van Grolloo beweert in Vandaag Inside dat tv geen morele drempels meer heeft: “Die rare Duijts, die zanger, gaat een nieuwe Ferrari kopen in een tijd dat een miljoen mensen onder de armoedegrens leven en die nodigt dan Shownieuws uit”, legt hij uit. “Zij vinden dat een item en gaan mee met die patser!”

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Tafelgenoot Job Knoester is het vaak eens met Johan en in dit verhaal is dat niet anders. Vooral dat de volkszanger een cameraploeg uitnodigt vindt Job onvoorstelbaar: “Dat je gaat bellen van: ‘Kom eens kijken, ik ga mijn Ferrari ophalen.’”

Johan vindt dat er op de redactie van het roddelprogramma dan ook harder ingegrepen had moeten worden: “Dan had zo’n hoofdredacteur van Shownieuws toch moeten zeggen: ‘Joh, ben je gek geworden ofzo?! Ga jij eens vrijwillig wat doen bij de Voedselbank, gek!’” Knoester voegt toe dat je een echte narcist bent als hiervoor een cameraploeg uitnodigt.

De Snor vindt het schrijnend dat de zanger deze auto heeft aangeschaft terwijl hij elke avond moet zingen voor normale mensen: “Dan ga je toch niet zo patserig zitten koketteren met een Ferrari?”

Morele afwegingen

Als Knoester fan zou zijn van de artiest zou hij gaan denken dat de kaartjes van de optredens van Duijts ook wel wat goedkoper kunnen: “ik betaal dan zijn Ferrari!” Johan zo echter uit betrouwbare bron hebben vernomen dat de volkszanger zijn rode bolide heeft bekostigd met een erfenis van zijn vader.

Job licht toe dat hij de aanschaf van de Ferrari niet veroordeelt: “Als je dat leuk vindt, moet je dat vooral doen”, vertelt de advocaat. “Maar ga niet Shownieuws bellen om eens te laten kijken hoe die wordt uitgereden”, gaat hij verder.

Ook Wilfred Genee heeft met bewondering naar het item zitten kijken: “Sommige mensen vinden het heel fijn om alles maar te laten zien.”

De morele overwegingen van Shownieuws stuiten Johan tegen de borst. Derksen had bij het item graag een andere journalistiek invalshoek gezien: “Je kunt ook een item maken en dan die gozer tot de grond toe afbranden. Daar vraagt hij toch om?”, besluit De Snor.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws