Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

René van der Gijp vindt dat Derksen overdrijft: 'Ik vind dat een beetje onzin'

Johan Derksen vertelde onlangs in een interview met dat hij het een kapitale fout van John de Mol vindt om ‘directeurtje’ Marco Louwerens in te ruilen voor Frans Klein. René van der Gijp vindt dat zijn compagnon overdrijft.

Gijp

De mannen van Vandaag Inside hebben nog tot 14 augustus vakantie. Daarna zitten de mannen van het best bekeken praatprogramma van Nederland weer iedere dag aan de stamtafel om het nieuws te bespreken.

In de directie van Talpa vinden er momenteel veel veranderingen plaats. Zo wordt Frans Klein de nieuwe directeur en vertrekt Marco Louwerens, ook wel bekend als ‘directeurtje’. Laatstgenoemde wist bij elke rel de gemoederen tussen de heren weer tot bedaren te brengen.

Derksen denkt dat Frans Klein niet in staat is om bij de volgende rel de boel te sussen, vertelde hij onlangs in een interview op Kijk.nl: "Als nú de pleuris uitbreekt bij VI, dan zou het zomaar eens gedaan kunnen zijn met het programma", vertelde Johan.

René is het echter niet eens met de uitspraken van Johan. Van der Gijp stelt dat hij er zelf nooit zo hard in gaat: "Ik ken de hele beste man niet, ik heb hem nog nooit gesproken, dus ja… Ik ga nu niet roepen: ‘Frans is niet welkom.’ Ik vind dat een beetje onzin."

Stroperig

Gijp vindt dat Johan een beetje overdrijft. Derksen vertelde dat het trio niets te bespreken heeft met Klein. Gijp vertelt aan Shownieuws dat het hem niet uitmaakt wie er de touwtjes in handen heeft bij Talpa: "Het zal mij een zorg zijn wie er zit. Als ik maar een beetje het gemak van de kijker erin kan houden. Dat het niet te stroperig wordt. Dat hoop ik altijd. Voor de rest zal het mij een zorg zijn."

René geeft wel aan dat het aangekondigde vertrek van Marco wel rauw op zijn dak viel: "Hij heeft me gebeld. Het kwam ook niet helemaal duidelijk over wat nou de bedoeling was. Eerst zou hij het met Frans samen gaan doen en toen had hij weer het idee: ik ga toch wat anders doen. Het is een aparte zaak."

Overigens blikte Van der Gijp nog even vooruit op het nieuwe seizoen. Hij denkt dat we de eerste twee weken van het programma vooral Johan aan het woord zal zijn: "Ik denk dat ik me de eerste twee weken bezighoud met het rode wijntje opdrinken en ik denk dat Johan dan wel losgaat natuurlijk." vertelt de analist. "Die heeft een paar weken alles opgespaard, dus ja, dat gaat gebeuren", besluit hij.

Entertainment
  • Shownieuws, Kijk, Mediacourant
  • NL Beeld / Patrick van Emst