Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert
Gordon

Na zijn laatste misser: de 13 grootste zeperds van Gordon

De ooit zo grote John de Mol lijkt de laatste tijd het absolute alleenrecht te hebben op het bedenken van bedenkelijke tv-formats waar nog geen hond naar wil kijken. Maar er is maar één échte absolute Nederlandse topflopper onder alle presentatoren en dat is, inderdaad, Gordon Heuckeroth. Wij zetten de 13 grootste missers van Goor op een rij en daarmee sparen we de ster, want de lijst is eigenlijk nog langer...

Wie zei ook alweer: het kan verkeren? Die treffende uitspraak gaat zeker op voor ons aller Cornelis Willem Heuckeroth, geboren 6 juli 1968, die we beter kennen als Gordon.
Waarvan kennen we hem eigenlijk? Van zijn laatste hit? Helaas! Sinds 2014 floppen zijn liedjes zo goed als allemaal. Of in elk geval: het worden geen hits. Want zeg nou zelf: wie kan Sambabal, Eenzaam en alleen, De Heling en Terug Op Vasteland en Met mij gaat alles mis mee zingen? Niemand toch?

Terwijl het met de zangcarrière van de vrolijke, gewezen marktkoopman aanvankelijk nog wel zo veelbelovend begon. Zijn allereerste single, Kon ik maar even bij je zijn, stond maar liefst zestien weken in de hitparade, waarvan vier weken op nummer één. Kijk, daar kun je mee thuiskomen. Later scoort Gordon onder andere nog groots muzikaal succes samen met de R&B band Re-Play (Never nooit meer) en met de Toppers in Concert.
Met de tv-carrière van Goor is het van hetzelfde laken een pak. Aanvankelijk scoort hij gigantisch grote kijkcijfer-hits. 5 Tegen 5, Gillend naar Huis, Idols, Hotter Than My Daughter, Gordon Gaat Trouwen, het scoort allemaal als een malle. Nog beter doen de tv-formats het die hij draait samen met zijn – toenmalige – goede vriend Gerard Joling. Geer & Goor: effe geen cent te makken, Geer en Goor: waarheen waarvoor, Geer en Goor Zoeken een hobby, Geer en Goor stevig gebouwd, de kijkcijfers van die programma’s schieten écht door het Hilversumse kijkcijferdak.
Maar, hoe onverstandig, dan maakt Goor ruzie met Geer, om de simpele reden dat Gordon altijd en overal vroeger of later bijna met iedereen ruzie maakt. Bijzonder: de oorzaak van al die hoog oplaaiende ruzies, die immer in en via de media worden gevoerd, is Heuckeroth nooit zelf. Het ligt altijd aan de ander. Sinds de ruzie met Joling is het bergafwaarts gegaan met in elk geval de ooit zo imposante tv-carrière van Goor.

13. 5 tegen 5 (2021)

Het tv-spelletje 5 tegen 5 werd ooit gepresenteerd door Willem Ruis (“Licht uit, klok klaar”). Toen was het een hit. Later neemt Peter Jan Rens (“Licht uit, spot aan”) de presentatie over en wordt het programma ook succes. Daarna, in 2005, gaat Gordon het programma aan elkaar praten en wordt het ook een succes. In 2015 presenteert Ruben Nicolai 5 tegen 5 en dat gaat, na een wat aarzelende start, redelijk. En dan komt Gordon weer terug, in 2021 en wordt 5 tegen 5 een kijkcijferdrama. Het programma blijft hangen rond de 400.000 kijkers en dat is beduidend minder dan waarop de zenderbaas van SBS6, John de Mol, had gerekend. Gordon zit er niet zo mee, vertelt hij aan Story: “Kijk 400.000 mensen valt natuurlijk best wel tegen. Maar ik doe gewoon lekker mijn werk en 5 tegen 5 is superleuk om te maken. Het tweede seizoen is ook al opgenomen, dus dat komt er sowieso. Dus ja, weet je, ik maak me niet zo druk.” Dat had hij misschien beter wel kunnen doen, want het tweede seizoen scoort nog slechter: 200.000 kijkers. Als SBS6 met een derde seizoen was gekomen, waren er misschien nog maar 5 over geweest.

12. Down the Road (2022)

Dit was een programma rondom mensen met het downsyndroom, want wat Johnny de Mol (Down met Johnny) kan qua kijkcijfers scoren met mensen met down, dat moest Gordon toch ook kunnen? Het antwoord is nee. Het eerste seizoen trekt een slordige 500.000 kijkers, het tweede scoort nog beroerder: 400.000 kijkers. Over down gesproken.

De nieuwe Panorama ligt nu in de winkel en is hier te bestellen.

10. Patty & Gordon op zoek naar de eeuwige jeugd (2020)

‘Als het met Dino Asporaat niet lukt, dan moet het met Patty wel lukken’, moet Gordon gedacht hebben. En dus komt in 2020 Patty & Gordon op zoek naar de eeuwige jeugd op de treurbuis, want als het woord treurbuis als aanduiding voor een tv-toestel ooit op z’n plaats was, is het wel als deze ellende te zien is. Televizier: “Het gaat niet goed met het nieuwe programma Patty en Gordon op zoek naar de eeuwige jeugd. De tweede aflevering van het SBS6-programma trok 433.000 kijkers.” Hoe zou dát nou toch komen?

Benieuwd naar de rest van het artikel? Bekijk 'm in de nieuwste Panorama of check het via Blendle.

Entertainment
  • ANP, SBS, RTL, Talpa