Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Exclusief: twee medewerkers bajes Sittard toegetakeld door gedetineerden

Een bewaarder en een werkmeester van de gevangenis in Sittard zijn mishandeld door twee gedetineerden tijdens verschillende vechtpartijen. De agressors zijn voor twee weken in de isoleercel gezet en zullen worden overgeplaatst naar andere gevangenissen. Dat bevestigt Christa Lemmen, woordvoerster van de Dienst Justitiële Inrichtingen tegenover Panorama.

Sittard

De twee vechtincidenten in de Zuid-Limburgse gevangenis vonden de afgelopen weken plaats. “Eén gedetineerde vertoonde agressief gedrag tegen een arbeidsmedewerker. De gevangene werd aangesproken op zijn gedrag, waarna hij later de arbeidsmedewerker met gebalde vuist raakte,” legt Lemmen uit.

Aan de tweede vechtpartij binnen de gevangenismuren ging een woordenwisseling vooraf. “De gedetineerde werd hierna meerdere malen gevraagd naar zijn cel te gaan, maar weigerde mee te werken. Er ontstond een worsteling waarbij een piw-er (gevangenismedewerker, red.) op zijn kaak werd geraakt en werd bespuugd door de gedetineerde,” aldus de bajeswoordvoerster.

In beide kwesties moest een arts geraadpleegd worden, terwijl de laatstgenoemde gevangenismedewerker ook naar het ziekenhuis moest ter controle. Allebei de vechtende gevangenen zijn in een isoleercel geplaatst en voor hen is overplaatsing naar een andere bajes aangevraagd.

Misdaad
  • Unsplash