Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert
Donny M.

De horrordaad van duivelse Donny

Donny M. zit sinds begin juni in de cel voor de moord op de 9-jarige Gino uit Maastricht. Het jongetje werd in Donny’s huis seksueel misbruikt en om het leven gebracht. Wat heeft zich op de fatale avond afgespeeld? Hoe zagen de gruwelijke laatste uren van Gino eruit? En hoe kan het dat M. in eerste instantie de dans heeft weten te ontspringen? Panorama ging op onderzoek uit en stuitte op onthullende details. Donny’s vriendin, die moest worden ondergebracht in een safehouse: “Ik heb al die tijd geslapen naast een psychopaat en nooit wat in de gaten gehad.”

Doodsangsten tijdens horrorpraktijken in Geleen. Van een 9-jarig kind. Daarvoor moeten we terug naar de vooravond van woensdag 1 juni dit jaar als Donny M. in zijn auto Gino van der Straeten heeft ontvoerd vanuit het tientallen kilometers verderop gelegen Kerkrade. Weggelokt van een voetbalpartijtje op een speelveldje met de smoes dat hij een bekende voetbaltrainer is en de jongen ‘wel even’ terugbrengt naar zijn zus, bij wie het kind op dat moment logeert.

Een detail dat tot op heden altijd onbekend is gebleven. De grote vraag in deze zaak is voor de buitenwereld namelijk altijd geweest waaróm Gino zomaar was meegegaan met de kinderlokker? Door welke woorden had hij zich laten overhalen? Volgens bronnen rond de familie is dat dus gebeurd omdat de geslepen kidnapper hem beloofde terug naar zijn logeeradres te brengen.

Van dat terugbrengen van Gino naar die veilige plek bij zijn zus is geen sprake. De autorit duurt langer en langer. Een koelbloedige kidnapper en zijn compleet overrompelde en verbijsterde slachtoffer komen na deze tocht, waarin de sfeer van vriendelijk volgens bronnen rond het rechercheonderzoek al snel is omgeslagen in bazig en kwaad, uiteindelijk aan in het appartementje van Donny in de Geleense Dommelstraat. Onderweg heeft het ontvoerde jongetje zich al terdege gerealiseerd dat er iets niet in de haak is.

Een inkijkje in Donny’s appartement, daags nadat hij is opgepakt.

Kleine Gino loopt toch samen met zijn dertien jaar oudere ontvoerder mee naar binnen via de centrale ingang. Echt een andere keus heeft het jongetje op dat moment niet. Hij is hulpeloos en vele kilometers verwijderd van zijn logeeradres in Kerkrade én zijn woonplaats Maastricht. Er is niemand die het angstige mannetje hoort en uit deze noodsituatie kan bevrijden. Wat er in de uren die volgen gebeurt, tart iedere beschrijving: een kind dat als een beest wordt behandeld.

Kamagra en xtc

Er is sprake van regelrechte horror in het kleine hoekappartementje op de begane grond van een wooncomplex. Donny M. heeft van tevoren klaarblijkelijk goed bedacht wat hij met Gino van plan is: seks hebben met het kereltje. M. besluit daarom om hem te drogeren met kamagra (een illegaal lustopwekkend middel) en met xtc. Gino, gezien zijn jonge leeftijd onwetend over wat hij krijgt aangeboden, neemt deze pillen onder dwang met enkele slokjes water in.

Hij kan geen kant meer op en is al vrij snel onder invloed van het verdovende spul dat hem is toegediend. Donny M. kent kennelijk geen enkele rem meer en verkracht de doodsbange Gino. Zijn leventje is in één klap veranderd in een groot drama waar maar geen einde aan lijkt te komen. Hij is in de greep van iemand die de meest onvoorstelbare dingen met hem voorheeft. Op die momenten schreeuwt Gino het uit van doodsangst. Hij is overmand door emoties, vreest voor het einde van zijn jonge leven.

Donny M. raakt hierdoor in paniek en maant zijn gekidnapte slachtoffertje stil te zijn. Hij zet via een JBL-speakertje muziek aan, zodat de buren niks van zijn mensonterende praktijken kunnen meekrijgen. Een beetje muziek luisteren terwijl een piepjong medemens als het ware ligt te creperen. Donny M. heeft hier geen enkele moeite mee. Hij kickt als het ware op het leed van anderen, zo zal de recherche tijdens later onderzoek ontdekken.

Als de familie nog hoop heeft om Gino te vinden, wijzen ze op posters op zijn schoenen.

Niets en niemand kan Donny M. klaarblijkelijk meer stoppen bij het plegen van zijn gruweldaden. Wanneer Gino blijft krijsen, ziet M. in de badkamer een kussen liggen en duwt dit in de wasruimte op het gezichtje van zijn slachtoffertje. Met ferme kracht. Tevoren heeft hij hier nog informatie over opgezocht op internet. Een handeling met voorbedachten rade dus. Justitie verdenkt Donny immers niet voor niks van moord: hij zou een plan hebben gemaakt om het Maastrichtse kind te gaan doden. Hij heeft tussendoor immers tijd gehad om na te denken over de verdere uitvoering van zijn duistere plannen. Maar hij besluit desondanks tóch om niet te stoppen, maar juist door te gaan met zijn horrorpraktijken. Een gegeven dat de speurders hem ten zeerste aanrekenen.

De nieuwe Panorama ligt nu in de winkel en is hier te bestellen.

Wanneer M. een tweede keer het kussen op het gezichtje duwt, stopt uiteindelijk het schreeuwen van Gino. Zijn hartje heeft het begeven. Hij stikt; heeft gevochten als een kerel, maar tegen dit nietsontziende geweld kan hij gewoonweg niet op. Justitie heeft aanwijzingen dat Donny de door hem ontvoerde Gino naast verwurgd ook nog verdronken zou hebben in de gevulde badkuip. De verdachte Limburger ontkent dat laatste scenario echter ten stelligste.

Benieuwd naar de rest van het artikel? Lees het in de nieuwste Panorama of bekijk het op Blendle.

Misdaad
  • ANP, Google streetview, Pro Shots e.a.