Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert
Ruzie

De sappigste, geniepigste en meest sadistische fitties in showbizz-land

Talent, humor, ambitie: onze beroemdheden bezitten genoeg kwaliteiten om van te kunnen leven. Maar geen kwaliteit is zo entertaining als hun levensgrote ego’s. Achter de schermen – of op live televisie – willen die dan ook weleens botsen. Panorama duikt in de spectaculairste showbizz-ruzies.

De brommende Snor: Johan Derksen vs. iedereen

Je hebt van die mensen die zich in allerlei bochten wringen om het conflict te mijden. Johan Derksen is niet zo’n persoon. “Ik heb een mening over alles en iedereen,” erkende de gevreesde voetbalanalist al eens. En ja, bij zo’n houding hoort nu eenmaal ook een opstootje met je collega’s in de showbusiness op z’n tijd. En in het geval Derksen waren dat er nogal wat de afgelopen jaren. Akwasi, Angela de Jong, Arie Boomsma, Claudia de Breij, Jandino Asporaat, René van der Gijp, Jan Slagter; allemaal kwamen ze aan de beurt.

Maar waarschijnlijk is niemand zo kwaad op de Snor als DJ Jean (wie kent ’m niet?). De destijds 50-jarige dj zat in 2018 aan tafel bij VI Oranje Blijft Thuis, zonder Derksen.

De volgende dag moest de oud-VI-hoofdredacteur even zijn ei kwijt over het televisieoptreden van Jean. “Ik heb me echt kapot zitten ergeren aan die gek die er gisteren zat, die alcoholist die zei dat hij 2000 vrouwen geneukt had,” begon Derksen zijn relaas. “Ik heb hier elke dag ruzie over de lengte van het nummer van het bandje dat hier speelt. Als die man twintig minuten krijgt om te raaskallen, dan mogen zij best een nummertje van drie minuten spelen. Hoe is het in godsnaam mogelijk dat een redactie zo’n lul uitnodigt?”

Jean Engelaar, zoals de dj in het echt heet, ging daar net zo hard weer overheen. “Praatjesmaker ben je, hè, aan tafel, als ik er niet zit,” riep de geëmotioneerde artiest in zijn opgenomen filmpje. “Mij een beetje belachelijk maken op de Nederlandse televisie, omdat je toevallig een dag later aan tafel zit. Je hebt geen flauw benul wat voor leven ik leid en hoe geweldig dat is. Ik heb elke week vier feesten en jij hebt waarschijnlijk al drie maanden niet één keer je wijf geneukt! Je bent een vogelverschrikker!” Vervolgens daagt de dj de Snor uit om een robbertje te vechten, ‘face to face’.

DJ Jean kan het bloed van Johan Derksen wel drinken.

In een tweede filmpje zweept een nog altijd ziedende DJ Jean tijdens een concert zijn eigen publiek op: “Fuck you, Johan Derksen. I kill you!” Daar krabbel- de Engelaar een dag later via Facebook alweer van terug. “Natuurlijk wil ik die man niet vermoorden. Ik heb het in een emotionele bui geroepen. Ik voelde me aangevallen. Ik ben te ver gegaan.”

De bromsnor zelf reageerde uiteraard vrij koeltjes. “Inhoudelijk vind ik het prima wat hij allemaal roept. Ik heb heel veel respect voor hem dat hij tussen al het neuken door nog dit soort filmpjes kan maken.” Zolang Vandaag Inside op de buis blijft, is Derksen nog niet uitgeraasd. Vorige maand nog dreigde hij ‘piepkuiken’ Marc-Marie Huij-bregts aan te klagen omdat die de besnorde analist voor ‘wit heteromannetje’ had uitgemaakt. “Dit is laster. Dit neem ik heel serieus. Ik begin een zaak tegen hem,” reageerde Derksen met een knipoog. “Als je wit bent en hetero, dan moet je je bek houden tegenwoordig, hè? Moet je kijken, je hoeft maar naar dat mannetje te kijken en dan hoef je hem al niet meer serieus te nemen! Als we maar geen last krijgen met de Partij voor de Dieren dat we een kuikentje gebruiken om die man uit te beelden.”

Wie zou de volgende zijn?

Necrofielengate: Theo Maassen vs. Patricia Paay

9 december 2009: terwijl Patricia Paay in De Wereld Draait Door probeert uit te leggen waarom het zo goed is dat zij zich als 60-jarige nog steeds in haar blootje laat fotograferen voor Playboy, bestudeert Theo Maassen aan de andere kant van de tafel met uiterste concentratie de betreffende fotoshoot. “En Theo, wat vind je ervan?” vraagt La Paay. “Nou, ik heb een vriend die necrofiel is. Ik denk dat hij het wel zou kunnen waarderen.” Een geniepig lachje kan de komiek daarbij niet onderdrukken. Vijf tellen later is hij weer bloedserieus: “Ik vind dit verschrikkelijk. Nu zijn er straks weer allemaal vrouwen van 60 die vinden dat zij ook iets aan hun lichaam moeten veranderen.”

De televisiediva is in shock, het publiek joelt Maassen uit en Matthijs van Nieuwkerk eist excuses. Die hij niet krijgt. “Ik ga mij niet verontschuldigen. Dit doe je toch alleen als je een zielige aandachtsjunk bent?” kaatst de komiek terug.

Het naaktmodel op leeftijd erkende inderdaad volop te genieten van het feit dat iedereen nu weer over haar praatte. Toch voelde zij zich zwaar beledigd door de uitspraken van Maassen. “De dingen die hij zei, zeg je tegen geen enkele vrouw, of ze nou in Playboy staat of niet. Dat doe je niet. Dan ben je echt zeer gefrustreerd. Het is erg lelijk en zeer beledigend, vooral toen hij het had over lijken,” aldus Paay een dag later. Om vervolgens ook maar haar eigen ‘expertise’ te laten spreken: “Deze man, daar kreeg ik geen erectie van hoor, haha. Ik loop langs zo’n man. Dat vind ik helemaal niets.”

De nieuwe Panorama ligt nu in de winkel en is hier te bestellen.

Dochterlief Christina Curry gooide nog meer olie op het vuur:

“Theo Maassen is een ontzettende klootzak. Laat mijn moeder met rust, ze is een topvrouw. Hij klinkt alsof hij een kleine penis heeft.” Negen jaar later werd Paay gevraagd hoe het zat met de eventuele PTSS-verschijnselen na die beruchte uitzending. Dat zat wel snor, verzekerde de diva. “Ik woonde toen in Engeland, ik wist niet eens wie hij was. Ik dacht wat een lul, maar hij groef zijn eigen putje.” Van die uitspraak klopt bar weinig, want met een oudejaarsconference, alle uitverkochte theatershows en filmrollen bleef het Maassen ook na 2009 gewoon voor de wind gaan. Eind goed al goed, zullen we maar zeggen.

Benieuwd naar de rest van het artikel? Lees het in de nieuwste Panorama of bekijk het op Blendle.

Entertainment
  • ANP, Pro Shots e.a.