Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert
Loverboy

Huiver voor de loverboy: beruchte Armin A. op verlof uit tbs-kliniek

Armin A. liet een jong meisje seks hebben met tientallen mannen in een Valkenburgs hotel. Wat later ontvoerde hij een ex-vriendin en ranselde haar af in een bos. Via de gevangenis belandde hij in een tbskliniek, maar sinds kort mag de nu 28-jarige A. op verlof. Panorama duikt in zijn leven en spreekt met slachtoffers, die vrezen voor nieuwe criminele praktijken van de nietsontziende praatjesmaker.

Het is eind augustus dit jaar als er bij een stel in Zuid-Limburg een brisante brief op de deurmat valt. De man des huizes scheurt de envelop bij thuiskomst na zijn werk meteen nieuwsgierig open en laat zich al lezende snel en verbijsterd op de zitbank in de woonkamer vallen. De naam van Armin A. wordt erin genoemd en dat slaat de lezer lam.

De veertiger geeft zijn ogen goed de kost. De boodschap in het schrijven is zo duidelijk als wat:

‘Het ministerie van Veiligheid en Justitie heeft de tbs-gestelde de begeleide verlofstatus verleend. De status gaat in op 1 september 2022,’ schrijft het Informatiepunt Detentieverloop van het OM. Er zal in eerste instantie sprake zijn van ‘maximale beveiliging’.

De tbs’er uit Kerkrade mag met verlof onder de strenge voorwaarde dat hij geen contact heeft met zijn slachtoffers, staat er verder nog in het schrijven van justitie. “Hij heeft een meisje ontvoerd en zwaar mishandeld. Het is toch ongelofelijk dat deze man nu al op verlof mag,” foetert een van zijn slachtoffers. Er klinkt een diepe zucht, gevolgd door nee schudden met het hoofd. De afkeuring is van het verbijsterde gezicht af te lezen.

De advertentie die Armin A. in 2014 plaatste.

“Een heuse ontvoering en een meisje compleet afranselen; als die man geen recidivist is, dan weet ik het ook niet meer. Zo iemand moet toch lang worden opgesloten. Die laat je toch niet met verlof gaan, daarmee het risico nemend dat hij weer kan toeslaan bij nieuwe slachtoffers?!

Ik krijg niet het idee dat daar goed over nagedacht is.”

Seksadvertentie

Wie is deze Armin A.? Om daar een goed beeld van te krijgen, moeten we een kleine tien jaar terug in de tijd, naar Heerlen, de voormalige mijnstad in Zuid- Limburg. Daar krijgt A., een Nederlander met Iraans bloed, een soort relatie met ene ‘Kimberly’. Dit tienermeisje denkt dat zij de eerste grote liefde van haar leven gevonden heeft. Er ontstaat een nauw contact tussen het tweetal. Maar Armin A. blijkt snode plannen te hebben met het kind: hij gooit via internet een advertentie de wereld in waarin hij de Heerlense aanbiedt. Als een loverboy wil A. het dan 16-jarige meisje gaan prostitueren. Pooier Armin ziet het allemaal al voor zich.

Dat dit voor Kimberly schadelijk zal zijn, deert de Kerkradenaar klaarblijkelijk niks. A. heeft dollartekens in de ogen. En die worden groter en groter als hij merkt hoeveel mannen er reageren op zijn seksadvertentie.

Om het tot daadwerkelijke seks te laten komen, huurt Armin een kamer in een hotel in het Limburgse toeristenstadje Valkenburg.

Armin A. in de rechtbank, in 2015.

Geld tellen

Talloze mannen melden zich daar en hebben op verschillende manieren seks met zijn slachtoffertje. Omdat de ouders van Kimberly zich op dat moment grote zorgen maken over dochterlief, maar haar nergens kunnen vinden, schakelen zij de vermaarde privédetective Ben Zuidema in. Deze speurder is door de wol geverfd en weet uiteindelijk door knap speurwerk uit te vogelen waar Kimberly zich zou kunnen bevinden. Die zoekactie blijkt in de juiste richting te wijzen, want hij leidt uiteindelijk naar het bovengenoemde Valkenburgse hotel midden in het toeristische centrum.

Bij politie en justitie zijn dan alle alarmbellen gaan rinkelen en in het diepste geheim wordt besloten om tot actie over te gaan. Tijdens een inval vinden agenten Kimberly op een van de kamers. Maar ook Armin A. Hij is de man die de telefonische contacten onderhoudt en het verdiende geld aan het tellen is. Alsof hij een doodgewone marktkoopman is die beschikt over gouden handel. Maar dan wel met een mens.

A. verdwijnt meteen achter slot en grendel, terwijl Kimberly het hulpverleningstraject ingaat en terugkeert in de armen van haar wanhopige en bezorgde vader en moeder. Terwijl Armin in de cel zit, gaat justitie in Limburg verder met het onderzoek. De opsporingsdienst wil precies weten welke volwassen mannen zich als klant hebben gemeld. Zij hebben immers seks met een minderjarige gehad. Iets wat niet mag volgens de wet.

De nieuwe Panorama ligt nu in de winkel en is hier te bestellen.

Daarom doet de zaaksofficier van justitie een oproep aan hen zich zo snel als mogelijk te melden. Zo niet, dan zullen de heren thuis worden opgehaald. Dat leidt bij menigeen tot grote paniek, omdat vrouw en kinderen natuurlijk niks afweten van de heimelijke seksuele escapades. Die seksbezoekjes gaan aan de oppervlakte komen, zo beseffen meerdere mannen op dat moment. Twee hevig panikerende klanten van loverboy Armin A. plegen – uit angst voor de gevolgen die zij niet kunnen overzien – zelfs zelfmoord, wat tot een grote schok leidt in Limburg, maar ook ver daarbuiten. Had de oproep van het Limburgse Openbaar Ministerie (OM) niet op een andere manier gekund, zodat levens gespaard waren gebleven, is een vraag die door velen hardop gesteld wordt.

Benieuwd naar de rest van het artikel? Lees het in de nieuwste Panorama of bekijk het op Blendle.

Misdaad
  • ANP e.a.