Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Linda de Mol bijt van zich af en haalt uit naar Tim Hofman

Linda ligt zwaar onder vuur sinds alle Voice-drek naar boven werd getakeld door Tim Hofman - onder andere haar toenmalige vriend Jeroen Rietbergen heeft zich misdragen bij de talentenshow. Toch bespeurt ze ook enige hypocrisie bij de BNN-presentator.

Linda de Mol

In haar eigen blad reageert Linda na maanden van afwezigheid eindelijk op de roerige periode die losbarstte na de BOOS-aflevering waarin Tim Hofman The Voice of Holland kraakte. De BNN-presentator onthulde vele misstanden binnen de talentenshow van John de Mol, waaronder tal van gevallen van seksueel grensoverschrijdend gedrag.

Een van de vermeende daders: Jeroen Rietbergen, Linda's (inmiddels ex-)partner. In een artikel in haar eigen blad geeft Linda de Mol haar versie van de gebeurtenissen.

'John vertelde zijn zus niks'

Zo claimt de blonde presentatrice nooit te hebben afgeweten van het wangedrag van haar toenmalige vriend Jeroen Rietbergen. Toen haar broer John de beschuldigingen te horen kreeg, zou hij hem vermanend hebben toegesproken en hem gezegd hebben dat hij het zelf maar aan Linda moest vertellen.

"Ik laat het aan jou om dit aan Linda te vertellen", zou hij tegen zijn zwager hebben gezegd. Dat is niet gebeurd, aldus Linda. Verder ontkent ze Jeroens 'rehab' te hebben betaald en dat het een 'break-up voor de bühne was'.

Linda haalt uit naar Tim Hofman

Ook opvallend: in haar stuk haalt Linda uit naar Tim Hofman, 'luis in de pels' wat betreft alle Voice-onthullingen.

Linda: "Ik zag beelden van Tim Hofman zelf, die tegen een ongemakkelijke vrouw zei: “Laat een tiet zien, ik heb een stijve lul” en zag hoe dat niet zo erg werd gevonden."

De Mol doelt op een interview uit Hofmans Spuiten en Slikken-tijd. Voor het BNN-programma interviewde een jonge en grofgebekte Tim Hofman playmate Zimra Geurts, wat hem tien jaar later, na zijn onthullingen over The Voice, alsnog kritiek opleverde.

Nog iemand die er 'van langs kreeg' in Linda's stukje was Telegraaf-journalist Mick van Wely. Of misschien wel meer de Telegraaf an sich. De krant "berichtte dagenlang op de voorpagina over Jeroen, met foto en al", aldus Linda. "Maar toen een eigen medewerker (Van Wely, red.), die echt wel bekendheid geniet, zich schuldig had gemaakt aan seksueel grensoverschrijdend gedrag moest je het met een loep zoeken in de krant."

Linda de Mol lijkt met haar stuk na een lange periode van (media)stilte weer volop de publiciteit op te zoeken. Ook is de zus van John weer als vanouds op tv te zien als presentatrice van Miljoenenjacht.

Entertainment
  • Shownieuws, LINDA.
  • EM-Press/Patrick van Emst / Brunopress.nl