Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Kim Feenstra: ‘Nederland is een pedostaat aan het worden’

De afgelopen dagen is ons land opgeschrokken van meerdere nieuwsberichten over zedendelinquenten. Eerst was er Donny M., die verdacht wordt van het ontvoeren en doden van de 9-jarige Gino en toen volgde de arrestatie van pedo-activist Nelson M. in Mexico. Kim Feenstra heeft daar wel het één en ander over te zeggen.

Kim Feenstra: ‘Nederland is een pedostaat aan het worden’

Topmodel Kim Feenstra heeft de handen ineengeslagen met BVNL, de partij van Wybren van Haga, om zedendelinquenten beter te monitoren. Ze maakt zich zorgen en roept mensen op om een petitie te tekenen zodat de regels rond het monitoren aangescherpt kunnen worden. “Ik wil dat we opstaan en dat ons volk gewoon zegt: genoeg is genoeg”, aldus het model op Instagram. “Ik weet dat ik me op glad ijs begeef - gelukkig kan ik goed schaatsen en ben niet bang op mijn bek te gaan - maar Nederland is echt een pedostaat aan het worden.”

Ook BNVL heeft een statement naar buiten gebracht over de situatie. “Slechts een beperkt deel van de zedendelinquenten krijgt bijzondere voorwaarden opgelegd bij voorwaardelijke veroordeling, strafbeschikking, voorwaardelijk sepot, of schorsing van de voorlopige hechtenis”, staat op de site van de politieke partij. “Veel potentieel gevaarlijke delinquenten lopen na verloop van tijd dus zonder toezicht weer vrij rond in de samenleving, met alle gevolgen van dien.”

Zedendelinquenten

De oproep van Feenstra en BVNL heeft alles te maken met het nieuws over de dood van de 9-jarige Gino. De vermoedelijke dader, een 22-jarige man genaamd Donny M., blijkt al meerdere keren te zijn veroordeeld voor misbruik en mishandeling van jonge kinderen. Desondanks is justitie er niet in geslaagd om recidive te voorkomen.

Ook de aanhouding van Pedo-activist Nelson M. is reden voor Feenstra om zich in te zetten voor betere monitoring van zedendelinquenten. De 27-jarige moest eerder dit jaar voor de rechter verschijnen, maar bleek van Lelystad naar Mexico te zijn vertrokken. Daar had zijn advocaat vervolgens asiel aangevraagd. Nelson M. vergeleek zichzelf met de Russische dissident Navalny. "Hij ziet zichzelf als politiek vluchteling die niets te verbergen heeft”, vertelde Evelien Hölsken van Free a Girl, een organisatie die zich inzet tegen kindermisbruik. Nelson M. werd afgelopen zondag alsnog in Mexico aangehouden. Hij was in het bezit van een vuurwapen en foto’s van kinderporno.

Nieuws
  • BrunoPress