Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert
Horeca BN'ers

Bieren bij BN’ers: soms vies, soms lekker maar vrijwel altijd peperduur

Een beetje Bekende Nederlander verdient goud geld. Waar laat je dat? Aan een, twee, drie huizen heb je toch wel genoeg? Nou, wat dacht je van een kroeg? De nationale beroemdheden zitten massaal in de horeca. Waar drink je een biertje uit een beroemd glas? Lees mee en pak je portemonnee alvast. Want de meeste BN’ers rekenen VIP-prijzen…

BN’er: Jan Smit
Tent: Lotje Wine & Dine
Waar: Volendam (aan de Dijk)

Omstreeks 2015 kocht de Volendamse nachtegaal en multimiljonair Jan Smit zich in bij Lotje Wine & Dine. Dat is een toeristentent in de haven van, hoe kan het ook anders, Volendam. Een broodje brie doet er 12 euro, een biefstukje 32. Maar dan eet je wél in de tent van Smit! En een kippensoep serveert Jan al vanaf 9 euro en een bakje yoghurt vanaf 8. Dus aan elk budget is gedacht. Als Jan maar niet failliet gaat.

BN’er: Nicolette van Dam
Tent: Brasserie Van Dam
Waar: Amsterdam (Oud-Zuid)

Samen met haar broer runt actrice/presentatrice Nicolette van Dam Brasserie Van Dam in de allerbeste villabuurt van Amsterdam. Volgens Tamar Bot en Fanny van de Reijt, bekend van de podcast De Mediameiden, is het eten er niet te eten zo vies. Wij durven dat niet te bevestigen omdat we het simpelweg niet weten. In elk geval is het erg duur – maar goed, dat is alles, in Amsterdam. Een kroket heb je vanaf €8,50 en een kopje thee kost precies vier euro minder. Desondanks ben je bij Van Dam stukken goedkoper uit dan bij Jan Smit. Hoewel, een broodje kip voor €17,50… Maar ja, het uitgavenpatroon van Nicolette moet ergens van betaald worden.

BN’er: Gordon
Tent: Blushing (koffie) en The Burger Room
Waar: Amsterdam en Blaricum

Je kunt elke dag op de koffie bij Gordon. En ’s avonds kun je bij hem terecht voor een hamburger. Dat laatste kan alleen in Amsterdam – de allerbeste hamburger doet €34,50 – en dat eerste kan zowel in Amsterdam als in Blaricum. Gordon: “Koffie is als benzine in de motor van een mens, zonder koffie geen goed begin van je dag.” En wij maar denken dat een zeker wit poeder de motor van Gordon was. Op de lunchkaart van Blushing staan gerechten als ‘Ei, ei, ei en we zijn zo blij’, ‘Gekke Geit’ en ‘Gordons Second Love.’ De prijzen staan niet op de website, want Gordon is wel goed maar niet gek. Let op, bij Blushing kun je maar tot 17.00 uur terecht.

De nieuwe Panorama ligt nu in de winkel en is hier te bestellen.

BN’er: Cas Jansen
Tent: Venster 33 en Vijzel 33
Waar: Amsterdam (de Pijp)

Acteur Cas Jansen is vooral bekend van zijn rol als Julian Verduyn in de never ending soap Goede Tijden, Slechte Tijden. Misschien verloopt zijn horecacarrière iets beter dan zijn acteercarrière, want de laatste grote film van Jansen dateert uit 2014 en was een kinderfilm. Maar in Amsterdam opende hij nog niet zo heel lang geleden zijn tweede kroeg. In de eerste, Venster 3 kun je ook eten – hippe hipstergerechten zoals doperwtensoep voor slechts 9 euro het kommetje. In de tweede tent van Jansen, Vijzel 33, is er alleen een borrelkaart en daar staan goddank gewoon ouderwets goede snacks op als bitterballen en kaassoufflés. Verrassend: een broodje hamburger doet hier slechts €6,50. Wij springen op de fiets!

Benieuwd naar de rest van het artikel? Lees het in de nieuwste Panorama of bekijk het op Blendle.

Entertainment
  • ANP, BrunoPress, iStock