Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Erik ten Hag over terugkeer Johan Derksen: ‘Dan kan Overmars ook terug naar Ajax’

Vanavond zitten de mannen van Vandaag Inside ‘gewoon’ weer met zijn drieën aan tafel. Na een pauze van twee weken door de ophef rondom Johan Derksen, keren hij, Wilfred Genee en René van der Gijp weer terug op de buis. En daar vindt men wat van. “Als Johan Derksen terug kan op tv, kan Overmars terug naar Ajax”, stelt Ajax-trainer Erik ten Hag in een afscheidsinterview met het Parool.

Erik ten Hag over terugkeer Johan Derksen: ‘Dan kan Overmars ook terug naar Ajax’

Ten Hag heeft zijn seizoen bij Ajax mooi afgesloten met een kampioenschap. De club uit Amsterdam werd vorige week woensdag kampioen na een simpele zege op Heerenveen. Hoog tijd voor de tukker om zijn biezen te pakken en naar Engeland te vertrekken. Volgend seizoen staat hij aan het roer van Manchester United.

Bij Ajax werkte Erik nauw samen met Marc Overmars, die eerder dit seizoen vertrok na beschuldigingen van grensoverschrijdend gedrag. Hij zou onder meer foto’s van zijn geslachtsdeel naar vrouwen binnen de club hebben gestuurd. Inmiddels is de technisch directeur aan de slag gegaan bij Royal Antwerp FC. “Die dingen gebeuren”, zegt Ten Hag in het interview met Parool over het gedrag van Overmars. Ten Hag is nog steeds bevriend met de voormalig directeur. “In de politiek, in het bedrijfsleven. Overal helaas, het is een maatschappelijk probleem. Dat is niet goed. Maar Derksen kan ook terug op tv.”

Tweede kans

Erik vindt aandacht voor de slachtoffers belangrijk, maar is wel van mening dat Marc een tweede kans moet krijgen. Volgens hem heeft Ajax het kampioenschap namelijk mede aan Overmars te danken. “We hebben deze selectie samen geboetseerd. Ik heb Marc na de wedstrijd tegen Heerenveen ook via app gefeliciteerd met de titel.”

Vandaag is de laatste werkdag voor Ten Hag bij de club uit Amsterdam. Volgend seizoen neemt Alfred Schreuder het stokje van hem over.

Sport
  • Pro Shots