Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert
Jaimie Vaes, Estelle Cruijff en Breghje Kommers: BN'ers blijven trouw aan hun foute vent

Jaimie Vaes, Estelle Cruijff en Breghje Kommers: BN'ers blijven trouw aan hun foute vent

De één heeft een vent die haar bont en blauw slaat. De ander is getrouwd met een vermeende verkrachter. Van Sonja Bakker tot Estelle Cruijffen van Samantha de Jong tot Jaimie Vaes: allemaal staan ze, in ieder geval gedurende enige tijd, vierkant achter hun vriend. Hoe fout hij ook is.

Sonja Bakker

De relatie tussen dieetgoeroe en vermeend plagiaatkoningin Sonja Bakker en vastgoedhandelaar Barry van Suijdam is net als die tussen Ludo en Janine uit Goede Tijden, Slechte Tijden. Hoezeer ze elkaars bloed ook kunnen drinken, ze eindigen altijd weer saampjes op de bank. Op 27 november 2020, aan het eind van de avond van de lancering van haar nieuwste boek, barst tijdens de taxirit naar huis de bom. In plaats van een trotse kus op haar mond trakteert Barry zijn vriendin op een paar rake klappen. Ook doet hij haar nog eens extra pijn door aan haar haren en arm te trekken. Nog diezelfde dag doet Sonja bij de politie aangifte van mishandeling. Iets waarvoor Barry drie maanden later de rekening krijgt gepresenteerd. De rechter legt hem naast een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee weken ook een taakstraf op van zestig uur.

Sonja en Barry.

In de weken na het uit de hand gelopen taxiritje wonen de twee tijdelijk apart, maar na een afkoelperiode durft Sonja een lijmpoging aan. Ze vertrekt samen met Barry naar Ibiza, waar het stel een huis heeft. Niet veel later brengt de blondine naar buiten dat hun liefdeshereniging alsnog is mislukt en hun verloving definitief is verbroken. Barry is ‘teruggevallen in oude patronen’, vertelt ze aan Story. Gissen blijft wat ze daarmee bedoelt, hopelijk heeft hij haar niet opnieuw verrast met een pak slaag. Voet bij stuk houdt Sonja in ieder geval niet. Nog geen twee maanden na hun heftige break-up sluit ze Barry weer in haar armen.

Samantha de Jong

Samantha de Jong heeft weinig noemenswaardigs in haar leven gepresteerd, behalve dan dat je tegenwoordig bij het horen van de naam Barbie niet meer denkt aan dat schattige kinderpoppetje, maar aan een wandelend bordeel. Nog vaker dan dat ze haar lippen laat opspuiten heeft ze een nieuwe vent. En vrijwel altijd een foute. Michael van der P., de man met wie ze het het langst uithield (of beter gezegd: hij met haar) werd in de boeien geslagen voor grootschalige handel in goederen met vervalste merken.

Na twee andere kortstondige affaires kwam de bijna-vijftiger Gerrit M. in haar leven. Iemand die haar, volgens Barbie zelf, van de trap zou hebben geflikkerd. Na het overlijden van haar volgende vriend Gelmore van der Pluijm viel ze voor de in het criminele milieu bekende Dave T., die drie maanden vastzat wegens het verbouwen van een Amsterdams café. En sinds kort is ze gelukkig met ene ‘Robbie Scoep’. Al zetten we onze vraagtekens bij het woord ‘gelukkig’. Afgelopen januari treft de politie Barbie in haar woning in Oud-Beijerland aan op de grond. Bont en blauw geslagen door Robbie, vermoeden buurtbewoners. Hem achter slot en grendel zetten, is niet eens meer nodig. Hij is al gearresteerd voor heel iets anders: rijden onder invloed van verdovende middelen. Bij binnenkomst van de woning valt het oog van de politie behalve op de toegetakelde Oh Oh Cherso-ster ook nog ergens anders op: een verdacht grote hoeveelheid gereedschap. Het Openbaar Ministerie vermoedt dat het om gestolen goederen gaat en dus wordt Samantha gearresteerd. Waar haar vriend tot op de dag van vandaag nog altijd in de bak zit, komt Barbie na twee dagen vrij. Geruchten over wéér een nieuwe man in haar leven duiken al snel op, maar die drukt ze de kop in. Op Instagram post ze een selfie van haar met Robbie met daarbij de tekst: “Bonnie & Clyde voor eens en voor altijd!! Laat dat duidelijk zijn!!”

Breghje Kommers

Medio januari zit Ali B vaker in het Journaal dan de gemiddelde weerman. De BOOS-uitzending over The Voice of Holland, waarmee presentator Tim Hofman de talentenjacht eigenhandig de nek omdraait, staat voor een groot deel in het teken van de voormalig rapper. Twee vrouwen doen aangifte tegen hem, de één van verkrachting, de ander van een ander zedenfeit. Nog veel meer vrouwen, vooral oud-kandidates, beschuldigen hem van seksueel grensoverschrijdend gedrag.

Breghje.

Hoewel Ali B de aantijgingen zelf in alle toonaarden ontkent, kotst heel Nederland hem inmiddels uit. Heel Nederland, behalve één persoon. Zijn eigen vrouw: Breghje Kommers, mede-eigenaar van managementbureau SPEC. Met haar is hij sinds 2006 getrouwd. Volgens sommige zogenaamde showbizzkenners is de liefde tussen hen op dat moment allang voorbij, maar na alle commotie rond The Voice drukt Breghje dat gerucht de kop in: “Ik wil wel bevestigen dat we niet uit elkaar zijn. Voor de rest doe ik geen uitspraken en ook in de toekomst niet,” laat ze weten aan RTL Boulevard.

De nieuwe Panorama ligt nu in de winkel en is hier te bestellen.

Enkele weken na de BOOS-uitzending verschijnen er op het Instagram-account van de nieuwe Albert Verlinde – Yvonne Coldeweijer natuurlijk – foto’s en filmpjes waarop Breghje samen met Ali B en hun kinderen lijkt te genieten van wat qualitytime in de zon in Dubai. Wie deze beelden van hun vakantie in een peperduur resort ziet, kan maar één conclusie trekken. Dit is one big happy family!

Benieuwd naar de rest van het artikel? Lees het in de nieuwste Panorama of bekijk het op Blendle.

Entertainment
  • ANP, BrunoPress