Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert
Barbie: één overdosis, één afkickkliniek, vier zelfmoordpogingen en heel veel foute mannen

Barbie: één overdosis, één afkickkliniek, vier zelfmoordpogingen en heel veel foute mannen

Zorgwekkend. Zo moeten we de situatie van Samantha de Jong (32), beter bekend als de realityster Barbie, nog altijd omschrijven. Want na vier zelfmoordpogingen en een verblijf in een afkickkliniek is ze nog allerminst stabiel. Onlangs is ze gaan samenwonen met Robbie — haar zoveelste partner — terwijl het nog maar net uit was met Dave... Komt dit allemaal wel goed?

Ze was een van de smaakmakers van Oh Oh Cherso. Maar als Samantha de Jong (32), beter bekend als het realityfenomeen Barbie, het over zou mogen doen, had ze waarschijnlijk keihard ‘NEE!’ geschreeuwd tegen de programmamakers. De realityserie van RTL 5 volgde het leven van een aantal Haagse jongeren die hun zomer doorbrachten in een luxevilla bij een bekende vakantiebestemming in Europa. In het eerste seizoen (2010) werden de deelnemers gevolgd in de Griekse badplaats Chersonissos. In het tweede seizoen verbleven zij in de Oostenrijkse wintersportplaats Kirchberg in Tirol. Voor de derde en laatste reeks keerden zij terug naar Chersonissos.

Toen de camera’s uit gingen en het zwarte gat opdoemde voor Barbie, bood RTL uitkomst: ze kreeg haar eigen realityshows. In zeer kort tijdbestek zagen we Samantha trouwen met Michael van der Plas, moeder worden van dochter Angelina (8) en zoon Milano (6), een horecazaak oprichten en scheiden. Al die reuring in haar privéleven, de voortdurende druk van de camera’s en haar grote bekendheid werden Samantha te veel. In januari 2018 belandde ze in het ziekenhuis omdat ze een overdosis drugs had genomen. Een half jaar later liet Samantha zich bewust uit het raam glijden; na deze zelfmoordpoging werd ze in juli 2018 in zorgwekkende psychische toestand overgedragen aan andere zorgverleners. Een maand later deed ze een derde poging om zichzelf van het leven te beroven door weer te veel drugs te nemen. In januari 2019 volgde de vierde poging toen ze van het balkon sprong. Samantha werd opgenomen in een afkickkliniek in Schotland en kreeg daarna een televisieverbod opgelegd. Experts van de kliniek en van Jeugdzorg concludeerden dat haar leven totaal was ontwricht door alle hectiek rond haar realityprogramma’s. Er werd haar een bestaan zonder spotlights aangeraden om zichzelf psychisch weer op het juiste spoor te kunnen krijgen. Haar kinderen Angelina en Milano werden toegewezen aan vader Michael, omdat men de totaal doorgedraaide Barbie niet in staat achtte om op een verantwoordelijke manier voor haar kroost te zorgen. Ook haar jongste zoontje Angelo, die ze met een andere vriend op de wereld zette, werd uit huis geplaatst door Jeugdzorg.

Nu er geen camera’s meer zijn, zou de rust zijn teruggekeerd in het leven van Samantha. Het ging naar verluidt stukken beter met haar en op sociale media zagen we eind 2021 dat ze met haar nieuwe vriend Robbie ging samenwonen. Showbizzkenners zetten daar toen al de nodige vraagtekens bij en wezen erop dat Samantha in zorgwekkend hoog tempo van vriend wisselde, al kinderen had bij twee verschillende mannen en meerdere abortussen onderging. En zoals de kenners al voorspelden: het draaide weer helemaal in de soep.

Barbie was zwanger van Robbie, zo maakte ze rond kerst 2021 bekend. En eind januari van dit jaar ging het andermaal mis met een foute vriend: Barbie werd bont en blauw geslagen gevonden en daarna gearresteerd op verdenking van heling. Haar 38-jarige vriend werd aangehouden op verdenking van mishandeling en voor het rijden onder invloed, plus heling. Wat is er precies gebeurd? En wie waren eigenlijk haar vorige vriendjes? En waarom liepen die relaties steeds spaak?

‘SAMANTHA KOMT UIT EEN WERELDJE VAN HOEREN, SNOEREN EN SNUIVEN EN GING MET JAN EN ALLEMAN NAAR BED’

Michael van der Plas: bekvechten & ruziën

Michael van der Plas (41) en Samantha kregen een relatie kort nadat ze bekend werd door de serie Oh Oh Cherso. Het foute randje aan Michael leek Samantha juist wel aantrekkelijk te vinden: hij werd gearresteerd voor grootschalige handel in goederen met vervalste merken en verdacht van handel in zeventien kilo hennepresten, handel in harddrugs en het vervoeren van een automatisch vuurwapen.

De twee trouwden in 2012 en kregen dus twee kinderen samen. In 2017 bleek de koek op tussen de twee, die bijna alleen nog maar konden bekvechten en ruziën. Michael kreeg al snel een relatie met Naomi Dijkstra. Samen gingen ze voor Michaels kinderen zorgen omdat Samantha daartoe niet meer in staat werd geacht.

Rolf Tangel: bedreigd door Michael

Het stukgelopen huwelijk met Michael ging in april 2017 naadloos over in een relatie met pornoacteur Rolf Tangel (41). Er gingen zelfs geruchten dat Samantha al met Rolf aanpapte toen ze officieel nog met Michael was. In elk geval kregen de twee heren het flink met elkaar aan de stok toen Barbie in de armen van de seksprofessional viel. Michael zou Rolf zelfs hebben bedreigd.

Toen deze Rolf eens werd gevraagd wat Samantha’s ouders ervan vonden dat ze nu met hém ging, liet Rolf optekenen: “Ze zijn oprecht blij voor ons en opgelucht dat ze van Michael af zijn. Ik lieg niet, ik drink niet, ik rook niet en ik heb geen strafblad. Kortom: allemaal eigenschappen die niet van toepassing waren op Michael.” Hoewel Rolf zijn nieuwe vriendin omschreef als het beste wat hem kon overkomen, was hun liefde geen lang leven beschoren. In september 2017 zei Barbie: “De relatie met Rolf is voorbij. We waren goede vrienden, kregen een relatie en dat is nu klaar, want het werkt gewoon niet. Ik heb nog dingen te verwerken uit mijn vorige relatie.”

Maron Hill: uitgemaakt via Instagram

In maart 2019 schreeuwde Samantha haar liefde voor haar toenmalige vriendje Maron Hill (30) van de daken. Er was zelfs een liefdesbaby van de realiyster en de dj/rapper op komst, maar in augustus bleek dat ze een miskraam had gehad.

Op Instagram schreef ze: “We hebben maar heel even van je mogen genieten.

Zo welkom als je was, zo diep je al in ons hart zat… We missen je nu al en zullen altijd van je blijven houden.”

Een maand later bleek de koek op met Maron. Samantha verbrak de relatie via Instagram, want op die manier moest Maron vernemen dat het uit was:

“Heerlijk, ben weer vrijgezel. Maron en ik zijn uit elkaar.”

Gerrit Meerts: huiselijk geweld

Dat Samantha moeite heeft met de begrippen trouw en ontrouw, blijkt ook uit het verhaal van Gerrit Meerts (48). Toen Samantha in december 2020 beviel van haar derde kindje Djemino, bleek uit een dna-test dat haar vriend Gerrit niet de vader was. Dat kwam niet als een verrassing, zo vertelde Gerrit destijds: “Ik ken Samantha ook een beetje. Zij komt uit een wereldje van hoeren, snoeren en snuiven en ging met Jan en alleman naar bed. Ze was op 6 december uitgerekend. Ik ging terugtellen en besefte dat iemand anders de vader moest zijn.”

Het was voor hem echter geen reden om de relatie te verbreken; Gerrit wilde met Samantha best voor het ventje zorgen.

De bom barstte echter toen de twee elkaar beschuldigden van heftige zaken, waaronder huiselijk geweld. Gerrit wilde Samantha nooit meer terug en was blij dat hij van haar af was; ze was volgens hem volkomen doorgedraaid en had haar baby bij haar tante achtergelaten. Omdat Djemino was vernoemd naar het overleden zoontje van Gerrits dochter, besloot Samantha om de naam van haar kind te veranderen in Angelo, zodat ze op geen enkele manier meer aan Gerrit zou worden herinnerd.

‘ZE WAS OP 6 DECEMBER UITGEREKEND. IK GING TERUGTELLEN EN BESEFTE DAT IEMAND ANDERS DE VADER MOEST ZIJN’

Gelmore van der Pluijm: plotseling overleden

Nadat ze Gerrit definitief uit haar leven had verbannen, spoorde ze Gelmore van der Pluijm (30) op, die de werkelijke vader van Angelo bleek. Deze kerel was veroordeeld voor negen jaar cel wegens een gewelddadige overval waarbij werd geschoten. Op 11 april vorig jaar waren Samantha en Gelmore drie maanden samen. Op Instagram schreef ze: “Hou van jou tot de maan en terug.” De twee waren op dat moment zo gek op elkaar dat Gelmore in zijn nek ‘Samantha’ liet tatoeëren en er rond een borst van Samantha ‘Gelmore’ prijkt.

Met de inmiddels overleden Gelmore.

En toen sloeg het noodlot toe. Gelmore overleed op 25 april 2021 plotseling aan een hartstilstand, naar verluidt veroorzaakt door een overdosis drugs. Op haar Instagram schreef de ontroostbare Samantha: “Ik mis je zo erg en je familie ook.” Niet voor de eerste keer omschreef Samantha deze Gilly, wat zijn bijnaam was, als de liefde van haar leven. Ze zei over hem op haar sociale media: “Steun en toeverlaat: kan niet meer zonder jou, mijn habibi. Ben dankbaar dat je weer in m’n leven gekomen bent en al het positieve in het leven laat zien. Je trof me aan als wrak, maar je hebt me er weer helemaal bovenop geholpen. Ik had de hoop opgegeven, maar jij bleef in me geloven en je ziet waar het tot geleid heeft: het heeft me sterker gemaakt.”

Als een jonge vrouw zó spreekt over haar geliefde, is het ontroostbare verdriet niet moeilijk voor te stellen…

Dave Taal: geen lieverdje als lover

Toch duurde die afschuwelijk dramatische periode van hopeloos janken en onmetelijk diep rouwen bij Samantha slechts twee weken. Want toen kwam ze alweer met een nieuwe vriend op de proppen. Gelmore was nog maar een halve maand begraven of de rijk getatoeëerde Dave Taal lag in mei 2021 in Samantha’s armen. Het gegeven dat Haagse Dave voor politie en justitie ook geen lieverdje is, lijkt bij Barbie alleen maar te erotiseren. Hij werd tot drie maanden cel veroordeeld omdat hij deel uitmaakte van een knokploeg die het Amsterdamse café Excalibur van de Hells Angels in maart 2013 in een ravage veranderde. Een ander incident was nog veel ingrijpender. Na een avond en een nacht vol drank en drugs in mei 2019 werd Haagse Dave op straat aangetroffen in verwarde toestand en ogenschijnlijk zwaar toegetakeld. In het AD stond dat artsen in het ziekenhuis onder meer een hersenschudding, een gebroken neus, gescheurde lippen en over zijn hele lichaam verwondingen, schrammen en blauwe plekken constateerden. Dave, die zich volgens het AD bezighield met drugs, was naar eigen zeggen in de woning van verdachte Jan K. tegen zijn wil vastgehouden en gemarteld, inclusief brandmerken en tatoeages. “Het leek wel een tafereel van de maffia, iets wat je niet verwacht in een gezellige volksbuurt in Almelo,” aldus de officier van justitie. Doel van de actie was om het slachtoffer te laten praten over zijn drugsnetwerk. Crimineel of niet, op Samantha’s Instagram lazen we mooie woorden voor Dave: “You lieverd!! Zo gelukkig met jou samen veel meegemaakt en blij dat jij mij nu het positieve van het leven laat zien. Kwamen elkaar tegen na een lange tijd, hebben elkaar gesteund door een zware tijd en uiteindelijk zijn we samengekomen. Wat anderen ook denken, ze denken maar wat ze willen. Zolang jij en ik maar gelukkig zijn. Genoeg ellende al meegemaakt en het leven gaat verder. Wordt nu tijd om een keer gelukkig te worden...”

Robbie Scoep: gestolen goederen

Helaas was het geluk met Dave toch weer niet van lange duur. In juli 2021 was de liefde met het Haagse boefje alweer over. En zoals we inmiddels van Samantha gewend zijn, laat ze er geen gras over groeien. Ze is vlot de liefdesmarkt weer opgegaan en heeft ditmaal nieuwe vriend Robert tevoorschijn getoverd. Deze Robert, beter bekend als Robbie Scoep, zou politieagent zijn, maar volgens kennissen een crimineel verleden hebben. Ze zijn al heel snel gaan samenwonen, zo maakte Barbie bekend op Instagram. Nadat we via sociale media meekregen dat ze samen flink aan het schilderen waren in hun nieuwe huisje, liet Samantha weten dat de nieuwe meubels al snel zouden komen. Rond de kerst was alles klaar en hadden de twee een ‘leuke’ mededeling. Zij in een groen kerstjurkje, hij in een rode kerstpyjama:

“Hou onwijs veel van jou en wat er op komst gaat komen.” Oftewel: in verwachting, hoppakee. Vier weken later werd de blije boodschap alweer gevolgd door rotnieuws. In haar woning in Oud-Scheveningen werd Barbie gewond op de grond gevonden. Buurtbewoners vermoedden dat ze bont en blauw was geslagen door haar 38-jarige vriend Robbie. Die werd eerder die ochtend opgepakt op de Kolenwagenslag in Scheveningen voor rijden onder invloed van verdovende middelen. Bij binnenkomst van agenten in het gezamenlijke huis van Barbie en Robbie viel een enorme hoeveelheid gereedschap op. Politie en Openbaar Ministerie denken dat het om gestolen goederen gaat en verdenken Barbie en haar vriend daarom van heling van de spullen.

Samantha werd gearresteerd, meegenomen en twee dagen later weer vrijgelaten. Robbie moest blijven zitten en werd voorgeleid aan de rechter-commissaris voor mishandeling en heling. Voor die verdenkingen hoefde hij niet in voorarrest te blijven, maar omdat hij nu een eerder opgelegde voorwaardelijke straf moet uitzitten, blijft hij alsnog in de nor. Voor hoelang? Sowieso tot de politierechterzitting op 5 april. Het is voor hem te hopen dat hij bij de geboorte van ongetwijfeld een nieuw boefje mag zijn...

Oud-manager Jake: ‘Ik bezocht psychologen met haar’

Of Samantha de Jong haar partners selecteert op spierballen, tattoos, spanning en sensatie? Het lijkt er veel op. Hoe dan ook zorgt haar turbulente liefdesleven vol drugs en criminaliteit niet voor een stabiele basis in haar leven. Waar komt die onrust toch vandaan? Haar voormalige manager Jake Hampel vertelde eerder al eens in weekblad Party: “De manier waarop ze met media omgaat, is ingewikkeld. Ze vindt de publiciteit lastig en realiseert zich niet dat bekende Nederlanders een voorbeeldfunctie hebben en dat ze onder een vergrootglas leeft. Ze is erg gesteld op haar privacy en ze haat de aandacht meestal. Buiten beeld bezocht ik met haar psychologen. Vrijwel al haar contacten, vriendschappen en relaties zijn vluchtig. Er gebeurt iets in dat koppie dat af en toe kortsluiting geeft.”

Oud-psychiater en verslavingsarts Bram Bakker: ‘Herkenbaar patroon van foute partners’

“Onze partners kiezen we allemaal onbewust. Samantha de Jong dus ook. Ze zoekt ze niet uit op basis van een wensenlijstje met tattoos, een crimineel randje of drugsgebruik. Hoe je het waarschijnlijk kunt verklaren dat ze toch steeds met dat soort vriendjes aankomt, is dat ze wordt aangetrokken door iets of iemand waar ze iets in herkent. Zonder verder in te gaan op haar voorgeschiedenis: ze is vermoedelijk een mevrouw met een heel moeilijke achtergrond. Vanuit die achtergrond maakt ze steeds de verkeerde keus. Je ziet eigenlijk zelden dat mensen die één keer een verkeerde partner kiezen, het daarbij laten. Er volgt vaak een patroon van foute partners.

Op bepaalde momenten zal ze ook zelf wel begrijpen dat haar vriendjes geen gelukkige keuzes zijn; ze verlangt er natuurlijk niet naar om in elkaar geslagen te worden.

Om haar mannenkeuze te kunnen verklaren, moeten we toch ook iets aardigs zeggen over die heren: ze zijn nooit alleen maar crimineel. Hoe verschrikkelijk ze misschien ook zijn, ze hebben ongetwijfeld ook een zacht kantje en een teer plekje. Het zou heel goed kunnen dat juist dát haar aantrekt in zo’n man: hij lijkt wel heel stoer en hard, maar dat is hij niet. Veel vrouwen die op foute mannen vallen, hebben toch de fantasie dat de liefde alles gaat genezen. Marc Dutroux, die toch zo ongeveer de engste man op aarde is, krijgt heel veel liefdesbrieven in de gevangenis. Dan denk je: hoe haal je het in je hoofd? Wees blij dat hij in het gevang zit! De fantasie daarbij is: die man is heel veel tekortgekomen en heeft veel liefde nodig, dan doet hij die slechte dingen vast nooit meer. Die vrouwen willen hem helpen, dat speelt vaak een rol. Hoe Samantha weer op het rechte pad kan komen en deze vicieuze cirkel van slechte vriendjes, criminele praktijken en drugsgebruik kan doorbreken? Iedereen is te behandelen. Haar moet geleerd worden beter voor zichzelf te zorgen. Dan leert ze ook om nee te zeggen tegen mensen die niet goed voor haar zijn. Mensen gebruiken drank en drugs met een reden. Als je niet bij die reden komt, dan blijven mensen altijd terugvallen. We kunnen haast wel raden dat ze allerlei pijn, verdriet en onaangename gevoelens bij zichzelf signaleert en probeert die te verdoven. Ik denk dat zij zo’n verslaafde is die denkt dat de liefde het wel zal genezen, dus als dat goed gaat, komt alles goed. Dat is een heel romantische fantasie, maar de werkelijkheid is meestal anders.”

Entertainment
  • Instagram en Facebook