Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert
Deze beroemdheden zijn kilo's afgevallen (en weer aangekomen)

Deze beroemdheden zijn kilo's afgevallen (en weer aangekomen)

Ze verdienen bakken met geld, wonen in de mooiste huizen op de mooiste plekken en zijn succesvol met een hoofdletter S. En toch hebben ze één vet probleem, namelijk met hun gewicht. Deze wereldsterren zijn dan weer hartstikke dun en dan ineens weer net zo dik als hun bankrekening.

OPRAH WINFREY

Is: tv-presentatrice, actrice, producer en ondernemer

Weegt: 66 kilo in 1988 - 108 kilo in 1992 - 90 kilo in 2008 - 77 kilo in 2021

De zéér succesvolle Orpah Gail Winfrey (1954) heeft volgens het Amerikaanse zakenblad Forbes meerdere miljarden op haar bankrekeningen. Daarnaast heeft Oprah een slordige 40 miljoen kijkers met de (herhalingen van) The Oprah Winfrey Show. En die 40 miljoen verbleken bij het aantal van 85 miljoen (!) kijkers die La Winfrey dagelijks bereikt met haar eigen Amerikaanse televisiezender Oprah Winfrey Network (OWN). Behalve die meerdere miljarden dollars heeft Oprah de Presidential Medal of Freedom op haar nachtkastje liggen, de hoogste onderscheiding die aan burgers wordt gegeven door de regering van de VS. Wij proberen te zeggen: Orpah Gail Winfrey kan wel wat. Alleen: een beetje op gewicht blijven, dat lukt haar dan weer niet. Ja, gek hè... In 2015 vertelt ze: “Ik ben mijn hele leven al met diëten bezig. Ik ben er zo klaar mee, ik wil verder kijken dan alleen naar de weegschaal en ik wil op een nieuwe manier in het leven staan.” Overigens meldt ze eerder dat jaar in een ander interview dat ze ‘bijna 7 kilo’ kwijt is. Later in 2015 komt er echter weer 8 kilo bij, vertelt ze tegen het tijdschrift People, vanwege een enkelblessure en een maand gestrekt op de bank: “Je eet dan behoorlijk wat en je beweegt niet.” Joh. In 2017 gaat het roer om. Ze sluit een deal met dieetclub Weight Watchers. Oprah krijgt aandelen in het afslankbedrijf als ze het promoot. Enthousiast begint ze aan het gepatenteerde afvalprogramma. Wat denk je? 19 kilo verdwijnt. Dit is wat ze eet: Ontbijt = een geroosterde volkoren boterham met 1/8ste avocado, een gebakken ei en een tomaat Lunch = pasta met pecorinokaas, knoflook en garnaal. Verse bosvruchten met munt Tussendoortje = iets knapperigs als popcorn met bloemkoolchips Diner = kabeljauw met misosaus, bruine rijst en groente en, dat dan weer wel, een glas rosé Als ze zich hier aan houdt, dan gaat het wel, qua lijn. Waarom is het voor Oprah zo lastig om een beetje op het goede gewicht te blijven? “Eten is als een drug voor mij: ik gebruik het om mezelf te troosten en stress te bestrijden.” Op dit moment schijnt Winfrey 77 kilo te wegen.

JAMIE OLIVER

Is: The Naked Chef

Is ook: vader van vijf kinderen

Weegt: 95 kilo (2009) - 82 kilo (2015) - 92 kilo (2019) - 80 kilo (2021)

James Trevor Oliver (1975) groeit grotendeels op in een pub-restaurant. Dat betekent mashed potatoes, triple decker steak sandwiches en pork pie. Geen wonder dat hij als adolescent al wat aan de vettige kant is. Hij zal zijn hele verdere leven strijden tegen de kilo’s. Als hij weer te vet wordt naar zijn zin, wordt er snel weer een nieuw dieet uit de kast getrokken. Het laatste dieet heeft hij zojuist afgerond – want Jamie had tijdens corona toch niet zo heel veel te doen. Oliver: “Ik ben geminderd met het eten van vlees. Maar aan de andere kant eet ik meer groente, ik zorg voor meer slaap en voor veel meer beweging.” Dat alles scheelt hem inmiddels 12 hele kilo’s om mee te torsen. Wij van Panorama zeggen: chapeau. En Jamie, denk erom, houden zo.

KIRSTIE ALLEY

Is: Zij van Cheers (Rebecca Howe)

Slank: In de succesvolle Amerikaanse tv-serie Cheers (67 kilo)

Vol: In Fat Actress & in Kirstie Alley’s Big Life (103 kilo)

De Amerikaanse actrice Kirstie Louise Alley (1951) breekt in 1987 door met haar rol van de neurotische Rebecca Howe in de succesvolle sitcom Cheers. Tijdens de serie weegt ze rond de 67 kilo. Maar als Cheers in 1993 stopt, stopt Alley, nota bene een voormalig cheerleader en een voormalig fotomodel, kennelijk ook met nadenken wat ze zoal in haar mond stopt. Ze wordt dikker en dikker, valt weer eens wat af (in 2007 zelfs 23 kilo!), wordt weer dikker, het is een ein-de-lo-ze strijd. Alley kan er zelf –soms – wel om lachen en maakt in 2005 zelfs een komedieserie over haar dikzijn: Fat Actress. Een groot succes wordt het niet en daarom probeert ze het in 2010 opnieuw met de realityshow Kirstie Alley’s Big Life. Aan het begin van de show weegt ze 103 kilo. Anno 2021 is dat iets minder. Alley, inmiddels 70 jaar, zit er niet meer mee. “Just because you’re skinny doesn’t mean you’re happy.”

Panorama 49 is nu te koop. Pak hem in de winkel of bestel hem online!

ADELE

Is: Misschien wel de grootste hitzangeres ter wereld (van dit moment)

Zwaarder: méér dan 100 kilo in de jaren voor 2017

Lichter: minder dan 65 kilo in 2019

Weegt anno 2021: ongeveer 81 kilo

De ongekend succesvolle Britse zangeres Adele Laurie Blue Adkins (1988) heeft qua uiterlijk vele, vele gezichten. Dan is ze weer een vollere vrouw, dan is ze weer aan de graatmagere kant. Hallo, jojo. Lange tijd is Adele een indrukwekkende verschijning. Haar lichaam is net zo omvangrijk als het bereik van haar stem. Ze maakt daarmee dubbel indruk. Haar stem is fenomenaal en Adele voldoet nu eens niet aan dat fenomenale zogenaamde celebrity-schoonheidside-aal van slank, slanker, slankst. Maar in 2018 en 2019 valt ze in totaal 45 kilo (!) af. Ze doet dat aan de hand van het Sirt-food-dieet. ‘Sirt’ staat voor sirtuïne, een groep van eiwitten die de vetverbranding zou stimuleren. Voorbeelden van ‘sirtfoods’ zijn: groene thee, walnoten, bosbessen, kurkuma en rode uien. Daarnaast sport ze zich uit de naad.

“Soms sportte ik twee tot drie keer per dag, maar ik had het nodig om ergens verslaafd aan te raken om mijn gedachten op orde te krijgen. Dat kon ook breien zijn, maar dat is nu eenmaal niets voor mij.” Adele deed onder meer aan gewichtheffen (’s ochtends) en cardiotraining (’s middags en in de avond). Anno nu weegt ze ongeveer 81 kilo.

Benieuwd naar de rest van het artikel? Lees het in de nieuwste Panorama of bekijk het op Blendle.

Entertainment
  • ANP, BrunoPress e.a.