@media (max-width: 679px){#fig-61a8f5baa93d3 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61a8f5baa93d3 img{#fig-61a8f5baa93d3 img.lazyloading{width: 624px;height: 468px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-61a8f5baa93d3 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61a8f5baa93d3 img{#fig-61a8f5baa93d3 img.lazyloading{width: 980px;height: 735px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1000px){#fig-61a8f5baa93d3 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61a8f5baa93d3 img{#fig-61a8f5baa93d3 img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1001px) and (max-width: 1440px){#fig-61a8f5baa93d3 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61a8f5baa93d3 img{#fig-61a8f5baa93d3 img.lazyloading{width: 1400px;height: 788px;}}@media (min-width: 1441px){#fig-61a8f5baa93d3 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61a8f5baa93d3 img{#fig-61a8f5baa93d3 img.lazyloading{width: 1900px;height: 814px;}}Betalen om jezelf te laten uitschelden, schoppen en bespugen? Wat is findom?

Betalen om jezelf te laten uitschelden, schoppen en bespugen? Wat is findom?

Je laten uitschelden en daar nog voor betalen ook, de meeste mannen kunnen zich er niets bij voorstellen. Maar voor finsubs, ‘geldslaven’ die veel dokken om zich te laten vernederen, is het juist opwindend en bevrijdend. Het idee dat zij al hun spaargeld kunnen kwijtraken, is een groot onderdeel van de aantrekkingskracht. Panorama sprak twee online findommes, bdsm-meesteressen die het klappen van de zweep kennen.

Wie van jullie losers gaat dit betalen?” Als findomme Poppy* (23) gaat shoppen of uitgebreid gaat lunchen met vriendinnen, post ze met haar smartphone een foto op haar Twitter (@GoddessIkibari) of erotische datingsite Snacc.nl. Niet lang daarna melden zich de eerste online cashpigs, of geldslaven, met een aanbod de rekening op zich te nemen en worden er tributes overgemaakt in de vorm van Tikkies of cadeaubonnen, variërend van 25 tot 200 euro. Sommigen maken zelfs een vast bedrag per maand over om haar rekeningen te betalen, in ruil voor vernedering.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Findomme Kate* (26) domineert een paar uur per dag mannen voor geld, via Twitter (@sweetly_cruel), WhatsApp en Snacc.nl. Haar verdiensten – 2000 tot 3000 euro per maand – geeft ze uit aan luxeproducten. “Mijn subs (onderdanigen, red.) vinden het opwindend om te betalen voor iets waar ze – behalve aandacht – niets voor terugkrijgen. Ik verneder ze door ze het gevoel te geven dat ze niet goed genoeg zijn voor seks. Anderen krijgen een kick om bij te kunnen dragen aan mijn luxeleventje.

Ze aanbidden mij.” Via social media laat Kate haar subs – de vakterm voor de onderworpenen, ‘slaven’ vindt ze geen fijn woord –bijna dagelijks weten wat ze aan het doen is. Soms vraagt ze haar volgers te betalen voor een activiteit. “I need a haircut and my pretty Greek hairdresser to massage my scalp, approach to pay for it,” schrijft ze op Twitter, gevolgd door een hartje en twee klinkende champagneglazen. Een twitteraar reageert op de post dat hij met liefde een tondeuse over haar hoofd haalt en nog geld meeneemt ook.

Rand van het ravijn

Welkom in de lucratieve wereld van financial domination, een vorm van bdsm, die online een vlucht heeft genomen tijdens corona. Financial domination, ook wel findom, gaat in zijn puurste vorm niet over ‘voor wat hoort wat’, het versturen van geld alleen al is opwindend voor finsubs. Ze maken Tikkies over in ruil voor aandacht in de vorm van vernedering. Seksuoloog Erik van Beek is gespecialiseerd in fetisjen als bdsm. “Voor mannen die niet fysiek, emotioneel of persoonlijk afhankelijk van iemand willen zijn, biedt online contact een uitkomst.

Zij masturberen op een fantasie die op deze manier verder wordt aangewakkerd.” De online relatie tussen een sub en een cashqueen kan volgens Van Beek overigens net zo veel impact hebben als fysiek contact – in sommige gevallen zelfs meer. “Online geef je je makkelijker over, omdat je de andere persoon nooit in het echt hebt ontmoet. Mannen kunnen hierdoor meer geld uitgeven dan goed voor ze is. Ze dansen op het randje van een ravijn. De kick die zij krijgen van findom, het down and out kunnen gaan; alles verliezen wat ze hebben en bankroet raken, wordt door online contact soms groter.”

De behoefte om gedomineerd te worden, kan volgens de seksuoloog zijn ontstaan door een traumatische ervaring in de jeugd, omdat iemand al op jonge leeftijd bang was om vernederd te worden door bijvoorbeeld ouders of klasgenoten, maar hier tegelijkertijd een bepaalde spanning bij voelde.

“Maar het kan ook aangeboren zijn, of toevallig ontstaan. De seksuele interesse ontwikkelt zich dan verder in de loop der jaren. Subs kopen met findom de aandacht van veelal aantrekkelijke vrouwen. Daarmee krijgen ze het idee dat de cashqueen van hen is, terwijl ze eigenlijk weten dat ze haar niet volledig voor zichzelf hebben. Die onbereikbaarheid werkt als brandstof voor de fetisj.”

Op de blote knieën

“Ik ben van nature dominant, maar niet op een vervelende manier. Door mannen sensueel te benaderen, verleid ik ze en krijg ik vaak mijn zin,” legt Kate uit. Findom is voor Kate overigens niet alleen een springplank naar een luxeleven, zij krijgt op haar beurt ook een kick van het financieel domineren. “Ik word seksueel opgewonden door deze interactie met onderdanige mannen. Delegeren en veel geld verdienen geeft mij een machtig gevoel; ik voel me soms net een maffiabaas.”

Bij findom komt geen seks kijken en er wordt zelden fysiek afgesproken, zoals bij sugardating wel het geval is. Kate: “De mannen raken mij met geen vinger aan. Heel soms doen we een drankje, omdat de mannen het opwindend vinden om het geld live te overhandigen. Ik verneder ze tijdens zo’n cash meeting, of geef ze opdrachten. Zo moet een van mijn subs soms met klusjes helpen in het huis van mijn vrienden. De teugels heb ik in handen, dat is bij sugardating niet altijd het geval.” Poppy vult aan: “Als ik met een sub afspreek voor een cashdrop, is dat op een parkeerterrein in een woonwijk, zo’n live ontmoeting duurt meestal niet langer dan een paar minuten. Ik heb weleens een sub in zijn kruis geschopt op zijn verzoek, of in zijn gezicht gespuugd. Maar het meeste contact vindt online plaats. Hoe hoger de tribute die ze overmaken, hoe meer aandacht in de vorm van vernederende opmerkingen of opdrachten.” De vernedering kan bestaan uit een paar korte maar krachtige momenten, waarbij een man wordt uitgescholden of een opdracht moet uitvoeren zoals met blote knieën in rijstkorrels gaan zitten, maar het kan ook uren voortduren, zoals bij een draining-sessie het geval is; de stroom van beledigingen en eisen stopt dan pas als een bepaald bedrag is bereikt of de bankrekening van een sub letterlijk leeggetrokken is.

De subs van findommes Poppy en Kate zijn mannen van alle leeftijden, van studenten tot politici en succesvolle ondernemers. De vrouwen richten zich met hun foto’s en filmpjes met sexy poses (uitdagend gekleed, met naaldhakken, een glimp van sexy lingerie, lak en leer, maar nooit naakt) bij voorkeur op mannen met een goed gevulde portemonnee. “Mijn gehele gezicht laat ik alleen zien aan subs met wie ik al lange tijd contact heb,” vertelt Kate. Met de meeste subs bouwt Kate een persoonlijke band op. “Soms kom ik erachter dat de mannen mentale problemen hebben. Of zich in de schulden moeten werken om geld naar mij over te kunnen maken. Daar trek ik de grens. Ik blijf dan wel met ze in contact, omdat ik om ze geef, maar las dan een betaalpauze in.”

Benieuwd naar de rest van het artikel? Lees het in de nieuwste Panorama of bekijk het op Blendle.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws