@media (max-width: 679px){#fig-61a896fc03387 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61a896fc03387 img{#fig-61a896fc03387 img.lazyloading{width: 624px;height: 468px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-61a896fc03387 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61a896fc03387 img{#fig-61a896fc03387 img.lazyloading{width: 980px;height: 735px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1000px){#fig-61a896fc03387 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61a896fc03387 img{#fig-61a896fc03387 img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1001px) and (max-width: 1440px){#fig-61a896fc03387 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61a896fc03387 img{#fig-61a896fc03387 img.lazyloading{width: 1400px;height: 788px;}}@media (min-width: 1441px){#fig-61a896fc03387 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61a896fc03387 img{#fig-61a896fc03387 img.lazyloading{width: 1900px;height: 814px;}}Waarom dronken bonken spannender is (ook voor haar)

Waarom dronken bonken spannender is (ook voor haar)

Uit de editie van 16 juni 2021: Zo'n 75 procent van de vrouwen zegt dat ze het liefst wat alcoholische versnaperingen tot zich nemen voor ze het bekende spelletje gaan spelen. Dronken ben je beter in bed. En geeft een mooie bonus. Want met een kater is het ook niet te versmaden.

Deel 1: Dronken seks

1. “Na een paar drankjes voelen vrouwen en mannen zich minder geremd. Dit kán leiden tot avontuurtjes,” schrijft een site die probeert het drinken van alcohol te ontmoedigen. Maar lieve mensen, dat is dus geen nadeel, maar een voordeel. Tenminste, voor mensen die graag seks willen. Hoe meer je drinkt, hoe minder remmingen je voelt en hebt. Je denkvermogen zakt van, zeg maar, je hoofd via je hart naar je kruis. Dat klinkt misschien als iets doms, maar het wil zeggen dat je heel primair gaat denken.

“Ik vind jou leuk. Hoe vind je mij, zullen we neuken?” Dat werk.

Voilà, dronken seks heb je makkelijker dan nuchtere seks.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

2. Dronken ben je minder kritisch over wie je bent en hoe je eruitziet. Who cares dat je een buikje hebt, blubberbillen of dat je ene bal lager hangt dan de andere? We hebben seks! Je bent met drank op ook minder kritisch over hoe de ander eruitziet. Kort gezegd komt het erop neer dat je jachtgebied fiks vergroot wordt. In nuchtere toestand zie je in een volle kroeg misschien één vrouw met wie je het zou willen doen, in beschonken staat zijn dat er al snel meer dan een elftal. Voilà, dronken seks heb je sneller dan seks zonder drank.

3. Vrouwen krijgen na een paar glazen meer zin. Hun testosteronspiegel wordt hoger door de alcohol, waardoor een orgasme nog lekkerder voelt. Mannen krijgen na een paar glazen ook meer zin in seks, maar in tegenstelling tot vrouwen wordt de testosteronspiegel juist verlaagd. Direct gevolg zou zijn dat het krijgen van een erectie meer moeite kost. Alhoewel wetenschappers van de University of Washington en het Kinsey Institute dat in twijfel trekken. Onderzoek wees uit dat een groep mannen die dronken was en een groep die nuchter bleef bij het kijken naar porno allen een erectie kregen. Die van de dronken mannen was echter harder dan die van de nuchtere. Wat volgens de onderzoekers bewijst dat mannen eerder bang zijn dat ze door de alcohol geen erectie meer kunnen krijgen dan dat drank dat daadwerkelijk veroorzaakt. Het zit dus tussen de oren. Wel zeker is dat het langer zal duren voordat een man klaarkomt als hij een meter bier op heeft. Wat plat gezegd betekent dat er wat harder gewerkt moet worden voor een stijve leuter, maar als je die eenmaal hebt je de seks lang, soms heel lang, kunt volhouden. Waardoor de dame in kwestie ook ruim de tijd heeft om van opwarming naar explosie te komen.

Voilà, dronken seks is voor beide partijen beter dan nuchtere.

Met drank moet je wat harder werken voor een erectie, maar als je die eenmaal hebt, kun je de seks heel lang volhouden

4. Alcohol versterkt de emoties. Dat wil zeggen dat als een vrouw een beetje zin heeft in seks op het moment dat ze haar eerste glas neemt, ze een paar glazen verder ontzettend veel zin heeft. En wat gebeurt er met een mens die ergens heel veel zin in heeft en dan datgene krijgt waar hij/zij zo naar verlangt? Juist, die geniet. Die is gelukkig. Die is voldaan. Voilà, dronken seks geeft nog meer vreugde, jolijt en voldoening dan het normaal al doet.

5. Alcohol verdooft uw hersenen. Hoe meer je drinkt, hoe groter de verdoving. Je hebt minder controle over je bewegingen en je reactiesnelheid neemt af. Dat is heel vervelend en onwenselijk als je op dat moment aan het verkeer deel gaat nemen, maar dat is een zegen als je samen in bed belandt.

Want minder controle over je bewegingen is geen probleem als je de oudste beweging ter wereld maakt. Dat lukt altijd wel. Het voordeel zit hem in een ontspannen lichaamshouding. Het vrijt een stuk lekkerder als je allebei niet als een snaar gespannen staat van de preseksstress. Bovendien heb je met alcohol in je lijf moeite met multitasken. Je gaat je met een glas of tien op concentreren op je partner. Door de alcohol hoor, zie of merk je vervolgens niks meer van alles wat er om jullie heen gaande is.

Voilà, dronken seks geeft minder afleiding en is derhalve intenser dan nuchtere seks.

6. Dronken mensen zeggen niet alleen de waarheid, maar vertellen ook makkelijker waar ze vreselijk opgewonden van worden.

Je krijgt als man meer aanwijzingen, je hand wordt geleid, je krijgt te horen wat de dame heerlijk vindt.

Voilà, dronken seks zorgt voor het soort seks waar je echt van houdt.

@media (max-width: 680px){#fig-61a896fc0484f img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61a896fc0484f img{#fig-61a896fc0484f img.lazyloading{width: 624px;height: 0px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-61a896fc0484f img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61a896fc0484f img{#fig-61a896fc0484f img.lazyloading{width: 980px;height: 0px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-61a896fc0484f img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61a896fc0484f img{#fig-61a896fc0484f img.lazyloading{width: 1272px;height: 0px;}}

7. Alcohol neemt remmingen weg. Ja, we zeiden het al eerder, maar dat feit heeft nog een voordeel. Je staat als je aangeschoten bent eerder open voor experimenten. Voor je het weet, lig je als man ineens willoos vastgebonden op bed, ben je als vrouw met een vibrator een masturbatieshow aan het geven, besluit je als koppel eens die andere ingang te proberen, sta je ineens met zachtleren zweepjes te zwaaien of lig je in een positie waarvan je niet eens wist dat die bestond én dat je dat kon. Voilà, dronken seks kan zomaar heel verrassende seks zijn.

8. Alcohol maakt je vergevingsgezind. Een nuchtere dame zal een onhandige, te harde beet in een tepel misschien zien als einde oefening. Een nuchtere man zal het niet waarderen als de vrouw hem bij het zoenen te snel en te hard bij de ballen grijpt. Logisch, want nuchtere mensen nemen de stappen naar het einddoel, de daad, zoals het ‘hoort’. Met alle aangeleerde fasen die daarbij horen. Nuchtere mensen gaan pas een stap verder als ze voldoende opgewarmd en aan die volgende fase toe zijn. Dronken mensen zijn als het spel net op de wagen is, gelijk toe aan het derde honk. Dus maakt een iets te harde beet of greep niks uit. We gaan vrolijk verder, want we hebben zin. We willen seks.

Voilà, dronken seks eindigt minder vaak in onderbroken en/of afgeblazen seks.

9. Dronken mensen verliezen een aardig deel van hun verstandelijke ik, hun beoordelingsvermogen. De dronken man voelt zich een ware Casanova, de aangeschoten vrouw vindt zichzelf een tijger in bed. En wat je denkt dat je bent, straal je ook uit. Je twijfelt geen moment aan je seksend vermogen. En je oordeel over de prestaties van je bedgenoot is met een paar glazen drank negen van de tien keer top.

Voilà, dronken seks is betere seks. Dat vind je in ieder geval zelf.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_middle_article');

Deel 2: Katerseks

De basis van een kater is dat je lichaam uitdroogt als je te veel gedronken hebt. Bij de verwerking van alcohol door je lichaam worden je nieren namelijk gestimuleerd tot meer dan normale vochtafscheiding. Door de stortvloed aan urine gedurende de avond voel je je de volgende morgen alsof er een horde dolle koeien over je heen getrappeld is.

Dat líjkt een slecht moment voor seks, het moment dat je met een kater wakker wordt, maar dat is het niet.

1. Een kater geeft je het gevoel dat je zielig bent. Je hebt auw in je hoofd en je buik rommelt en doet ook al auw. Je hebt daarom behoefte aan knuffelen, aan aandacht, aan warmte. Lekker tegen elkaar aan liggen, lepeltjelepeltje je kater koesteren. Maar het deel van je dat nog níet helemaal nuchter is, zal daar anders over denken. Wat wil zeggen dat lepeltje-lepeltje vaak het voorportaal is tot een vorkje prikken. Om even in de bestekla te blijven met onze metaforen.

2. Seks leidt, zelfs met een kater, vaak tot een orgasme. En tijdens dat geluksmoment komt er in je lichaam endorfine en oxytocine vrij. Het eerste is een natuurlijke pijnstiller. Een zegen voor die pijn in je kop.

Het tweede is de stof die je een geluksgevoel geeft. En ook dat is een welkome gast, de dag na de nacht ervoor.

3. Waarschijnlijk ben je de volgende morgen nog niet helemaal nuchter. Wat wil zeggen dat alle voordelen van dronken seks – sneller opgewonden, minder remmingen, minder last van omgeving, minder kritisch op jezelf en de ander –voor een deel nog steeds gelden. Dat maakt dat ook katerseks een zeer tevreden stemmende bezigheid wordt.

4. Het grote voordeel van alcohol voor de vrouw is dat ze meer testosteron aan gaat maken, het hormoon dat er voor zorgt dat ze zich wellustig voelt, meer zin heeft, haar orgasme intenser maakt. Daarnaast breekt het lichaam van een vrouw alcohol veel langzamer af dan dat van een man. Haar testosteronspiegel zal de dag na haar drinkgelag daardoor flink verhoogd blijven. Met alle positieve seksgevolgen van dien.

LET OP!

Dronken seks is beter, maar zorg dat er geen ‘te’ voor komt te staan. Want…

…bij te dronken seks zal een vrouw minder vochtig worden dan nodig en minder dan gewenst. En dat doet pijn. …bij te dronken seks zal de man niet een beetje moeite hebben om een paraat staande jongeheer te krijgen, nee, dan zal er geen enkele beweging in die slappe puddingbuks komen. …bij te dronken seks kan de stemming snel omslaan. En een te dronken vrouw die ineens erg hard moet huilen is geen feest. Een huilende man is nog veel erger. Maar ook een vrolijke sfeer die ineens omslaat in een boze agressieve is een party-pooper. …bij te dronken seks wil je nog weleens vergeten dat bier, wijn en andere alcoholica géén, lees géén, bescherming bieden tegen soa’s en zwangerschappen. …bij te dronken seks valt een mens nadien nog weleens te snel in slaap. Terwijl het echt een must is om de boel nadien even met een natte spons of iets dergelijks op te kalefateren, wil men de volgende dag nog gezellig wakker worden. Een odeur van verschaald bier, seksvocht en sigarettenpeuken in de slaapkamer is een garantie voor een ochtendhumeur.

LET OP!

Katerseks vraagt wel om een voorzichtige benadering. Er zijn wat dingen die je beter kunt laten...

...zoals orale seks. Een kater betekent vaak hoofdpijn, maar ook een zwak tot zwaar misselijk gevoel. Voor de man, maar zeker voor de vrouw, kan orale seks dan een zeer ongewenste omgekeerd peristaltische beweging van de slokdarm veroorzaken. ...zoals ingewikkelde standjes. Maakte de drank je de avond ervoor nog tot een slangenmens, een kater zorgt precies voor het tegenovergestelde resultaat. Doe het met een kater daarom lekker makkelijk. De ouderwetse missionaris, lepeltje-lepeltje, de man op zijn rug en de vrouw boven, op een makkelijke stoel... zorg dat het comfortabel is. Je hebt al een kater en een verkramping van een been en/of een arm door een ingewikkeld standje is een extraatje waar je dan niet op zit te wachten. ...zoals seks mixen met eten/drinken. Was het ’s avonds nog leuk om bier uit haar navel te drinken en pindakaas van zijn borst te likken, ’s morgens geeft melk uit haar navel drinken en yoghurt met walnoot en honing van zijn borst likken beslist niet dezelfde opwindende sensatie.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws