Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert
De Zwarte Paus verspreidt het virus en 9 andere complottheorieën over corona

De Zwarte Paus verspreidt het virus en 9 andere complottheorieën over corona

Een complot is een geheime samenwerking om een persoon of groep te beschadigen. Wie zo’n afspraak achter corona vermoedt wordt snel een wappie genoemd. Wat zijn de complotten achter corona? Opdat we achteraf niet hoeven zeggen Wir haben es nicht gewusst geeft Panorama een opsomming van de mooiste alternatieve covid-19-verklaringen.

1: DE BIOLOGISCHE WERELDOORLOG

Wie spannen er samen?

De Chinezen tegen de rest.

Wat is er aan de hand?

Covid-19 is door China de wereld ingestuurd om tegenstanders economisch uit te roeien. Als het coronavirus straks is uitgeraasd, bij wie kloppen ondernemingen dan aan voor een lening? Precies. Zo wordt Het Vrije Westen geknecht door de winnaar van de Derde Wereldoorlog: China.

Vertel meer… Of het nu ontworpen is in een laboratorium, of overgebracht door vleermuizen, of wat dan ook... Het virus komt uit China. Daar is iedereen het over eens.

Daar is covid-19 binnen een maand bedwongen. De baas van het land riep:

In je huis! En iedereen gehoorzaamde.

Dat voedt de theorie dat China op dit moment een biologische oorlog voert.

China wil de grootste economische macht worden. Het virus rekent nu af met tegenstribbelende naties.

Kan dit waar zijn?

Een biologische oorlog op deze schaal is nog nooit voorgekomen. Geen land durft dat aan, omdat het eigen volk ook gevaar loopt. Maar goed, de Chinese onderdanen zijn gewend om orders van de regering blind op te volgen. Het voordeel van een virusoorlog? Het kost haast niets en je tegenstander komt je bij de wederopbouw zelfs om hulp vragen. Speel jij de barmhartige Samaritaan. Met andere woorden: de Derde Wereldoorlog is uitgebroken.

2: HET ZIJN DE REPTIELWEZENS

Wie spannen er samen?

Een wereldwijde cult onder leiding van reptielwezens.

Wat is er aan de hand?

Corona is een hoax, zegt David Icke, het is een afleidingsmanoeuvre om het 5G-netwerk uit te rollen.

Vertel meer...

Een van de meest invloedrijke complotdenkers, de Brit David Icke, werd aan het begin van de pandemie monddood gemaakt op social media omdat hij vertelde dat corona geen virus is, maar een dekmantel om het 5G-netwerk in versneld tempo uit te rollen. Nu demonstreren verboden is, maakt niemand bezwaar tegen het plaatsen van die masten, waarschuwt Icke. Terwijl de effecten van de straling op de mens nauwelijks zijn onderzocht. Icke schreef acht boeken over de nieuwe wereldorde, waarin een wereldwijde cult de massa domineert. Deze groep wordt aangestuurd door reptielwezens. Die oefenen een technocratische dictatuur uit, naar voorbeeld van de film The Hunger Games.

De superrijken houden er satanistische praktijken op na. Ze zijn verslaafd aan adrenochroom, een opwekkende en verjongende stof die vrijkomt in het bloed van kinderen in doodsangst. Ongezien worden volgens Icke wereldwijd duizenden kinderen ontvoerd, gemarteld en gedood.

Kan dit waar zijn?

Nee natuurlijk niet! Om de doodeenvoudige reden dat de regeringen zelf ook machteloos staan. Zij worden aangestuurd door de elite (zie 5), die staat weer machteloos tegenover de buitenaardse wezens (zie 3) die hen besturen, toch?

3: DE DE TERUGKEER VAN ANNUNAKI

Wie spannen er samen?

Buitenaardse wezens tegen de mensheid.

Wat is er aan de hand?

De pandemie komt bij de Annunaki vandaan. Daar kondigen ze hun terugkomst mee aan.

Vertel meer...

Volgens aanhangers van de Annunakitheorie is de mens niet geschapen door God, en ook de evolutietheorie schiet te kort. Er zijn veel te veel missing links. Veel waarschijnlijker is de mens een door deze buitenaardse reuzen genetisch gemanipuleerde apensoort. We zijn geschapen als slaven om goud te delven. En ze komen terug! Dit scenario komt bij de archeoloog Zecharia Sitchin vandaan. Hij vertaalde kleitabletten van de Soemeriërs. Die leefden 5000 jaar geleden in het gebied dat nu Irak heet. Sitchin verving het woord ‘goden’ in hun geschriften voor ‘buitenaardsen’ en was klaar, dacht hij.

Zecharia Sitchin

Kan dit waar zijn?

De theorie krijgt bijval van bestsellerauteur Erich von Däniken. Met zijn boek Waren de goden kosmonauten? weet hij vanaf 1968 miljoenen mensen te boeien. Tegenwoordig gaat de (internet) zender Gaia helemaal los met documentaires over buitenaardse bezoeken aan onze planeet.

4: BIG BUSINESS IS WATCHING YOU

Wie spannen er samen?

Multinationals en geheime diensten.

Wat is er aan de hand?

Acteur en comedian Russell Brand zegt net als Gielen (zie 5) dat een paar bedrijven de wereld besturen. Hij noemt dat, heel slim, geen complot, maar dat doen wel meer complotdenkers. Hij noemt het een ordinair verdienmodel.

Corona wordt door een elite opgepompt om de massa bang, ziek en arm te maken. Dat kan omdat ze ook alle media in handen hebben

Vertel meer...

In zijn podcasts en vlogs ontrafelt Brand het grote complot. Hij weet miljoenen volgers aan zich te binden. Die schenkt hij een cynische inkijk in het hol van de leeuw: Davos. Daar in Zwitserland komen de superrijken jaarlijks samen om te beslissen over de toekomst van de wereld. Brand lacht ze uit. Zo is het plan van het World Economic Forum (WEF) om de massa nog voor 2030 bezitsloos te maken, in ruil voor geluk. Met het inleveren van onze vrijheden om corona te bedwingen, zijn we in een fuik terechtgekomen waarin de industrie en de overheid samenspannen om ons alles af te nemen. Eerst onze privacy, daarna ons bezit.

Kan dit waar zijn?

Als je de razendsnelle redenering van Russell Brand kunt volgen en geloven, is het waar.

Benieuwd naar de rest van het artikel? Lees het in de nieuwste Panorama of bekijk het op Blendle.

Bizar
  • iStock