@media (max-width: 679px){#fig-63d9cadaaee26 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-63d9cadaaee26 img{#fig-63d9cadaaee26 img.lazyloading{width: 624px;height: 468px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-63d9cadaaee26 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-63d9cadaaee26 img{#fig-63d9cadaaee26 img.lazyloading{width: 980px;height: 735px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1000px){#fig-63d9cadaaee26 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-63d9cadaaee26 img{#fig-63d9cadaaee26 img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1001px) and (max-width: 1440px){#fig-63d9cadaaee26 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-63d9cadaaee26 img{#fig-63d9cadaaee26 img.lazyloading{width: 1400px;height: 788px;}}@media (min-width: 1441px){#fig-63d9cadaaee26 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-63d9cadaaee26 img{#fig-63d9cadaaee26 img.lazyloading{width: 1900px;height: 814px;}}Peter Gillis: 'Die boete van een half miljoen betaal ik echt niet'

Peter Gillis: 'Die boete van een half miljoen betaal ik echt niet'

Op maandag 10 mei gaat het nieuwe seizoen van Familie Gillis: Massa is Kassa van start, maar komend weekend begint de meivakantie al. Kortom: wij willen nú al weten hoe het met de enige echte vakantieparkkoning van Nederland gaat.

“Met Peter Gillis.”

Peter! Stromen de boekingen al binnen nu de meeste Nederlanders na een maandenlange lockdown snakken naar een weekje vakantie?

“Zeker weten. We zitten deze meivakantie al behoorlijk vol. De zwembaden zijn helaas nog dicht, maar de weersvooruitzichten zijn goed, de terrassen zijn open en op vakantie gaan naar het verre buitenland zit er nog niet in. Wat dat betreft zit alles mee. Hatseflats!”

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Heb je de prijs niet stiekem met tien procent verhoogd vanwege die boete van een half miljoen euro door dat akkefietje met de gemeente Asten?

“Nee joh. Zo werkt het niet. Mensen zijn niet gek. Zo wil ik ook geen zakendoen, ik ben een eerlijke ondernemer. Bovendien heb ik die boete nog niet eens betaald, joh. Ik zal ook precies uitleggen waarom niet. Ten eerste heb ik de acceptgiro nog niet ontvangen. Ten tweede: als ik ’m wel binnen heb, betaal ik ’m nog steeds niet. Er loopt namelijk nog een bodemprocedure.”

De gemeente eist dat bedrag van je voor het illegaal huisvesten van bijna vierhonderd arbeidsmigranten op vakantiepark Prinsenmeer. Ook jij moet je aan de regels houden, toch?

“Ach, je moet eens kijken op social media. Hoeveel mensen het belachelijk vinden en vierkant achter ons staan. We hebben bij de gemeente keurig een omgevingsvergunning aangevraagd. Daarvoor moesten we vijftig vragen invullen. We hadden de antwoorden nog niet opgestuurd of de gemeente stuurde alweer dertig nieuwe vragen terug om vervolgens doodleuk te zeggen dat het dossier niet compleet was en ze de vergunningsaanvraag niet in behandeling namen. Ja, ho eens even! Zo werkt het niet. Ze spelen gewoon een spelletje. Ze kunnen niet zeggen dat we die vergunning niet krijgen, omdat die arbeidsmigranten er al 25 jaar zitten, dus doen ze het op deze manier.

Maar iedere rechter in Nederland prikt daar doorheen. Daar ben ik van overtuigd. En als ik eenmaal mijn gelijk heb gehaald, stuur ik de gemeente Asten een dikke schadeclaim voor al het omzetverlies en de geleden reputatieschade. Dat kan ik ze alvast verzekeren.”

Ze wilden je ook een boete geven voor het organiseren van een meet & greet.

“Ja, voor de gasten op Prinsenmeer had ik op Paaszaterdag een meet &greet georganiseerd. We hadden de Rolls-Royce er neer gezet, er was keurig een lintje gespannen, iedereen moest een mondkapje op en er was handspray in overvloed. Maar vrijdagavond om half 7 stond de gemeentebode opeens op de stoep. Met een brief, die we moesten tekenen voor ontvangst. Als de meet & greet door zou gaan, dan volgde er een dwangsom van 20.000 euro. Dat massa kassa is, heeft de gemeente dus helaas ook ontdekt.”

En dat plan voor een nieuw hotel in Asten ging ook al niet door.

“Klopt, ik heb daar naast de snelweg een parkeerplaats liggen. Ik had bedacht daar een hotel op te laten bouwen. Eentje met 220 kamers, een casino, een restaurant en een congrescentrum. Niet alleen voor zakenlui, maar ook voor toeristen. Het was een superplan. Kosten: twintig miljoen euro. Prima. Maar de gemeente zag het weer niet zitten. Wees blij dat er in coronatijd een ondernemer is die wat wil bouwen, denk ik dan, maar zij zien dat kennelijk anders. Ik noem het gewoon ondernemer pesten.”

Denk je dat het afgunst is?

“Het lijkt op een persoonlijke vete, ja. In Kaatsheuvel heb ik eens een rechtszaak gewonnen terwijl een ingehuurde ambtenaar onder ede stond te liegen. Diezelfde ambtenaar hebben ze in Asten ook ingehuurd. Dat is volgens mij wat hierachter zit. Ik zou niet weten waar het anders vandaan moet komen. Maar goed, ik investeer wel in andere plekken, hoor. Ik heb vorig jaar dat park in Cranendonck gekocht. In november komt er weer een ander park bij. Ik vind het allemaal prima, joh.”

Is de kans door die boete nu nóg kleiner dat je volgend jaar in de Quote 500 staat?

“Ach, hou op. Ik vind echt dat ik daar in thuishoor, maar die half miljoen meer of minder zal het verschil niet maken.”

De eerste aflevering van het nieuwe seizoen Familie Gillis: Massa is Kassa wordt op maandag 10 mei om 20.30 uitgezonden bij SBS6.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws