doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Zelfgebakken taart verkopen kost vrouw 15.000 euro bijstand

In Rotterdam is het ook raak met de bijstandsproblemen. Daar mag een alleenstaande moeder 15.000 euro ophoesten omdat ze af en toe een taart verkocht via Facebook.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Zelfgebakken taart verkopen kost vrouw 15.000 euro bijstand

Nadat de eerste zaak over terugbetalen van de bijstand aan het licht kwam, druppelden er steeds meer gevallen binnen. Zo zagen we een vrouw die 5.000 euro tevoorschijn moest toveren, omdat haar ex-man zijn kinderen af en toe een zakcentje toestak. Nu mag een moeder drie keer dat bedrag betalen, vanwege de verkoop van een paar stukken taart.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Bijverdienen

Het moet gemeld worden: bijverdienen in de bijstand zonder dat te melden is niet de bedoeling. Af en toe iets verkopen op Facebook moet natuurlijk kunnen, maar deze vrouw begon een heel handeltje. Uit de rechtszaak blijkt dat ze zo’n 200 taarten verkocht via Facebook, voor prijzen tussen 7,50 en 75 euro.

Rekensom

Wie weet was een kleine terugbetaling dus wel rechtvaardig geweest, maar het rekenwerk van de rechtbank zorgde voor een veel te strenge straf. De dame moet namelijk 15.000 euro uit haar mouw schudden, want dat is de maximale mogelijke opbrengst van haar taarten (75 taarten x 200 euro). Klein probleem: ze heeft lang niet al die taarten voor zo’n recordbedrag verkocht. Bovendien zit aan elke taart ook nog kosten voor de ingrediënten vast, dus de winst ligt nog lager. Nu moet ze de verkoop stoppen en toch al dat geld tevoorschijn toveren. Hoe de rechtbank verwacht dat zoiets gaat gebeuren, weten wij niet. Ze zullen wel weer hun eigen creatieve rekenwerk hebben gebruikt.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws