Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Van Mechteld voor Café Rocks!

Mechteld Geesing (40) uit Enschede weet hoe het voelt om in de belangstelling te staan. Bijna drie jaar geleden prijkte ze in lingerie op onze middenpagina’s, niet veel later haalde ze het nieuws, omdat haar toenmalige werkgever haar ontsloeg omwille van die publicatie, maar nu gebruikt ze de aandacht voor een goed doel: voor een heuse fotoveiling.

Van Mechteld voor Café Rocks!

De opbrengst gaat naar haar favoriete café in Enschede, Café Rocks, dat net als veel andere horecagelegenheden tegenwoordig in zwaar weer verkeert.

“Ik hoor inmiddels bij het meubilair,” zegt Mechteld. “Toen ik 16 was, nam mijn vader mij hier al mee naartoe. Het is echt zo’n klein rockcafé van amper 40 vierkante meter waar je vroeger, in betere tijden, nog met 100 man op elkaar gepropt naar een bandje kon gaan kijken.” Maar nu dus even niet. Corona treft ook dit café financieel zwaar, waarna stamgasten allerlei hulpacties bedachten om het café te steunen, van rommelmarkten tot het verkopen van zelfgedraaide kaarsen. Ook Mechteld wilde haar steentje bijdragen. Maar hoe? Toen bedacht ze het volgende: ik bel gewoon een bevriende fotograaf, hijs mezelf in een spannend setje, ga op de bar liggen en probeer dan om zoveel mogelijk geld op te halen met die foto. De eigenaar van het café wist van niks. Mechteld: “Sinds ik in Panorama stond, doe ik regelmatig fotoshoots. Dus ik vroeg die eigenaar, die in de loop der jaren ook echt tot mijn vriendenkring is gaan behoren, of ik een shoot in zijn café mocht doen. Zogezegd voor mezelf. Prima, zei hij, er is toch niemand. Maar hij moest eens weten dat het allemaal voor zijn café was!”

Tot vrijdag 18 december kan iedereen bieden op de foto, zeg maar gerust poster, van Mechteld. Bieden is simpel: ga naar Marktplaats, zoek naar Mechteld Geesing en plaats uw bod. Het hoogste bod tot nu toe is 700 euro. Succes!

Entertainment
  • Edwin Brosens