Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert
Wim Hof: 'bang voor corona? Fuck off!'

Wim Hof: 'bang voor corona? Fuck off!'

Nog voordat het boek De Wim Hof Methode in het Nederlands verschijnt, is de Engelstalige versie al een internationale bestseller. Wereldster Wim Hof is veel te groot geworden voor ons kleine landje. Maar als Panorama belt, neemt The Ice Man nog altijd op.

Je hebt al meerdere boeken over je befaamde Wim Hof Methode geschreven. Is dit het allesomvattende verhaal?

“Allesomvattend? Welnee man! Het is veel te veel om in één boek te vangen. Ik ben alweer bezig met het volgende. En met een film. Er komt een Hollywood-film over mijn leven. Binnenkort ga ik met acteur Joseph Fiennes naar mijn huis in Polen. Hij gaat mij spelen, maar daarvoor moet hij wel eerst het een en ander leren natuurlijk.”

De Hollywood-film over zijn leven is naar verwachting in de loop van 2022 in de bioscoop te zien. En dan laat je hem een dag of vier buiten in de sneeuw staan. In een T-shirtje en een korte broek.

“Ik denk dat we eerst eens bij het begin beginnen. Daar is dit nieuwe boek perfect voor. Iedereen kan er zo mee aan de slag. Meer heb je niet nodig. Dat is het mooie, je hebt alles al, maar dat zijn we door ons moderne leven totaal vergeten. Ga nou eens beginnen met elke dag een paar minuten steenkoud douchen. Of ga voor mijn part buiten in de regenton zitten. En dan niet zeuren dat het zo koud is, fuck off! Het is een kleine investering en je zult versteld staan van de energie die je ervan krijgt. Als je dat eenmaal hebt ervaren, en je gaat ook nog eens aan de slag met de ademhalingsoefeningen die ik beschrijf, dan is er geen ontkomen meer aan. Dan word je echt een ander mens. Veel gelukkiger, veel gezonder.”

Je methode zou ook wonderen doen voor je immuunsysteem. Helpt het ook tegen corona?

“Zeker weten. En het zijn geen wonderen, hè? Wij hebben dat in 2014 al wetenschappelijk aangetoond. Toen ging het om de E. colibacterie, maar de schade die het bij mensen aanricht is in principe dezelfde als die van coronavirussen. Het veroorzaakt een chronische ontsteking in de longen. Kijk, je moet natuurlijk niet wachten tot je op een brancard ligt op weg naar de intensive care, dan is het te laat. Een huis dat in lichterlaaie staat valt niet meer te redden. Maar in een eerder stadium is de Wim Hof Methode veel sterker dan het coronavirus. Sterker nog, als iedereen de methode zou toepassen, dan zou zo’n lockdown totaal overbodig zijn. En mondkapjes, en anderhalve meter afstand, en al die andere onzin. Schei toch uit. Vaccins, geld, macht, dát is de ziekte! Het antwoord zit gewoon in jezelf.”

Jij bent niet bang voor het coronavirus?

“Bang voor corona? Fuck off! Volgens mij heb ik het trouwens al gehad. Ik ben nooit ziek, maar afgelopen februari had ik het een paar dagen goed te pakken. Mijn vrouw ook. Niet dat ik ziek op bed lag of zo, want daar heb ik het veel te druk voor. In de natuur heb je ook geen tijd om ziek te zijn. Daar vertrouw je op je immuunsysteem. Dat is je beste vriend. Als je daar goed voor zorgt, dan zorgt het ook goed voor jou. Daar heb je echt geen vaccin voor nodig. Daarom is dit zo belangrijk. Dit boek, de film, alles. Iedereen moet dit weten!”

De Wim Hof Methode, Overstijg jezelf met The Ice Man (20,99 euro, Kosmos Uitgevers) ligt vanaf 10 november in de winkel.

Check ook zijn website: www. wimhofmethod. com.

Entertainment
  • BSR agency