Gratis voorstukje coververhaal.

Waarom moest glaszetter Mike dood?

Naar de buitenwereld toe leek er weinig aan de hand daar in die woonwagen in het Utrechtse Cothen. Totdat de buurt op een vroege ochtend in maart werd opgeschrikt door een reeks schoten. Een paar welgemikte kogels hadden een einde gemaakt aan het leven van glaszetter Mike Goedhart. Een gratis voorstukje van ons nieuwe coververhaal.

Cothen, donderdag 26 maart, even na 06.30 uur. Onder een onbewolkte hemel begint het langzaam te schemeren. In de woonwagen van de familie Goedhart aan de Ossenwaard heerst nog diepe rust. Bewoonster Truitje (51) en de twee kinderen liggen op bed, echtgenoot Mike Goedhart (51) doet een hazeslaapje op de bank. De boomlange glaszetter is net terug van een spoedklusje en moet om 07.00 uur alweer de deur uit voor zijn gewone werkdag. Mike werkt hard voor zijn gezin, hij wil dat het hen aan niets ontbreekt.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

De zon werpt inmiddels haar eerste voorzichtige stralen over het kampje aan de dorpsrand van Cothen als Mike de voordeur achter zich dichttrekt en naar zijn werkbus loopt. Vrouw en kinderen slapen nog even lekker door. Althans, dat is wat Mike dénkt. Maar in werkelijkheid liggen Truitje en dochter Grietje (19) al uren onrustig te woelen. Want ze weten wat er staat te gebeuren. Zou alles volgens plan verlopen? Zou Mark, het vriendje van Grietje, de instructies goed hebben begrepen?

Droge knallen

Over dat laatste kunnen de vrouwen gerust zijn, zo blijkt al snel. Om 07.00 uur klinken er buiten een paar droge knallen. Een kogel vliegt door het keukenraam de woonwagen binnen. Een ongelukje. Grietje geeft haar moeder ‘een teringgooi’, zoals ze het later zou noemen, om haar snel uit het schootsveld te krijgen. Meteen daarna loopt ze naar buiten. De klus is geklaard, zo ziet ze meteen. Op de afzwaaier na hebben een paar welgemikte kogels een einde gemaakt aan het leven van haar vader Mike Goedhart.

Toch is niet alles goed gegaan, zo komt de vrouwen al snel ter ore. De schutter had opvallend lang bij de woonwagen rondgehangen en zijn scooter pal bij iemand voor de deur neergezet. De argwanende bewoner had hem aangesproken en gevraagd wat hij er zo vroeg op het kampje te zoeken had. Het antwoord van de jongeman, die vertelde uit Amersfoort te komen, was gezien het vroege tijdstip nogal opmerkelijk geweest. “Een beetje rondjes rijden,” had hij geantwoord. Toen de knul er na zijn moordklus vandoor ging, was het kenteken van zijn scooter al bekend. Nog geen uur later kon de politie de 20-jarige Mark H. bij zijn woning in Amersfoort inrekenen.

Duivels complot

Op dat moment weet niemand uit de omgeving van het getroffen echtpaar nog welk duivels complot tot de dood van Mike Goedhart heeft geleid. Truitje speelt haar rol als treurende weduwe met verve en laat de tranen vrijelijk stromen.

Dit was een gratis voorstukje van ons nieuwe coververhaal, geschreven door onze misdaadverslaggever Henk Strootman. Editie 29 van Panorama is nu overal te koop. Online verkrijg je 'm via tijdschrift.land en Blendle.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws