Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Zwangere serveerster krijgt monsterlijke fooi

Is dit hét kerstverhaal van 2016? Zegt u het maar, zegt u het maar. Ooit Reservoir Dogs gezien? Die bloederige T...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Is dit hét kerstverhaal van 2016? Zegt u het maar, zegt u het maar.

Ooit Reservoir Dogs gezien? Die bloederige Tarantino-thriller met muziek van George Baker? Vast wel, toch? Hoe dan ook, in deze film uit 1992 discussiëren de hoofdpersonen in zo'n typisch Amerikaanse diner over het geven van fooi. Onzin, of compleet te rechtvaardigen? In de meeste Amerikaanse kroegen en restaurants - waar een fooi van zo'n 20% al vaak een verplichting is - geldt dat laatste. De meeste obers en serveersters krijgen namelijk bar weinig betaald.

Lees en zie ook: held redt man die op metrorails valt (FOTO)

Vrijgevig

Of dat ook voor de Sarah Clark (29) - barvrouw en serveerster bij restaurant Pita Jungle in de Amerikaanse stad Phoenix - geldt, kunnen wij onmogelijk achterhalen. Wel weten we dat de zwangere Amerikaanse, die begin januari een kindje verwacht, dankzij een vrijgevig stelletje een onvergetelijke kerst heeft beleefd. De gasten gaven een fooi van 900 dollar (ruim 860 euro) en schreven: ''Dit is Gods geld. Hij gaf het ons, zodat we het aan jou konden geven''. Hun etentje kostte iets meer dan 60 dollar. Da's een fooitje van 1470 procent. Juist.

Lees ook: bezopen gast geeft gigantische fooi in restaurant, heeft volgende dag spijt

Niet te geloven

Clark kan het enorme bedrag goed gebruiken. Haar man moet geopereerd worden en kan daardoor voorlopig niet werken. Sarah moet op haar beurt binnen afzienbare tijd bevallen en kan dus ook een flinke tijd niet aan de slag. Ze kon het dan ook eerst niet geloven. Tegen nieuwszender CBS zei de zwangere serveerster: ''Je hoort weleens dat het gebeurt, maar je verwacht nooit de ontvanger te zullen zijn.''

Prachtig!