Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Gevangenschap valt allemaal niet mee voor El Chapo

Nee, het valt helemaal niet mee, daar in het Metropolitan Correction Centre, in het zuidelijke gedeelte van Manhattan. D...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Nee, het valt helemaal niet mee, daar in het Metropolitan Correction Centre, in het zuidelijke gedeelte van Manhattan. Daar waar de grootste crimineel die de wereld op dit moment kent (politici niet mee gerekend) op dit moment verblijft, in afwachting van een komend proces.

'El Chapo' ofwel Joaquin Guzman is vorige week vanuit Mexico naar de VS over gebracht. Sindsdien zit hij in een lage cel, in een regime waarbij hij een uur per dag mag luchten. Zodra hij voor rechtszittingen naar het stadsdeel Brooklyn moet, dan krijgt hij een escorte waarbij zelfs die van een groot staatshoofd verbleekt. Daarbij komen dan minimaal twee helikopters bij kijken, plus een eindeloze rij SUV's. Deze beveiliging is nodig omdat El Chapo niet alleen 's werelds grootste crimineel is, maar ook de meest vluchtgevaarlijke crimineel ter wereld. Zo ontsnapte hij in 2001 en in 2012 uit een Mexicaanse gevangenis. 

Dat zal de Amerikanen niet gebeuren. Die hebben hem in een bajescomplex gezet, dat in de volksmond ook wel het Guantanamo Bay van New York wordt genoemd, zo afgeschermd en kil is het daar.

Vanuit de hoek van El Chapo's team van advocaten en familieleden klinkt er nu protest. Zijn vrouw, de ravissante beautyqueen Emma Coronel, (zie foto hierboven) heeft gisteren bij een persconferentie voor het rechtsgebouw geklaagd dat ze haar man nog niet privé heeft mogen spreken. Zijn advocaat klaagt dat ze nog niet de volledige aanklacht heeft kunnen inzien die de Amerikaanse staat tegen Guzman heeft opgesteld. Mogelijk zo suggereert deze mevrouw Gelernt zijn de papieren van de Amerikanen niet in orde. 

Nog even en de live-uitzendingen van deze Zaak van de Eeuw zullen aanvangen, want Amerikanen bieden de media doorgaans de mogelijkheid te filmen in de rechtszaal. En dat wil zeggen dat we El Chapo gaan zien de komende tijd. Hij schijnt gisteren tijdens zijn eerste optreden in de rechtszaal overigens niets te hebben gezegd en al het werk aan zijn advocatenteam te hebben overgelaten. Wel had hij een glimlach over voor zijn tortelduifje, Emma, die zelf uit een machtig geslacht van drugsbazen komt, zo zitten zes ooms van haar vast.

Lees hier ons eerder stuk over de uitzetting van El Chapo.

De motorcade van de Mexicaanse drugsbaas: