Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Pssst, bondscoach worden? (want niemand anders durft!)

Elke maandag blikken we terug op het sportweekend. Vandaag: waarom het nog moeilijker is om een bondscoach voor het Nede...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Elke maandag blikken we terug op het sportweekend. Vandaag: waarom het nog moeilijker is om een bondscoach voor het Nederlands elftal te vinden dan om een kabinet te formeren.

Ooit, laten we zeggen tot twee jaar geleden, was het bondscoachschap de heilige graal van het Nederlandse voetbal. Geen baantje was prestigieuzer dan dat. Als je door de KNVB werd gevraagd om Oranje te gaan ‘doen’, dan dacht je daar minder dan 3,2 seconden over na. “Ja!” Nu, na de hel van Sofia, bedenk je je een keer of zes. En het antwoord is zeker waarschijnlijk nee. Omdat je bij Oranje nauwelijks nog bondscoach bent, maar vooral opzichter op een bouwplaats die stil staat. Daar hebben de meeste trainers niet voor geleerd.

Lees ook: een goed Oranje? Pas over zeven jaar (als Ronald Koeman bondscoach is)

Ja, natuurlijk was Danny Blind de slechtste bondscoach van de afgelopen dertig jaar, met de slechtste tactiek en met het slechtste voetbalinzicht van iedereen. Maar hij had ook te kampen met de allerslechtste spelersgroep van de laatste dertig jaar. En laat dat nou de reden zijn waarom niemand, echt níémand, staat te popelen om hem op te volgen. Ronald Koeman? Geen zin. En bovendien: al een keer gepasseerd toen hij beschikbaar was. Door Hiddink en Blind, weten jullie nog? Oh, de ironie. Frank de Boer? Die wacht tot juni, zodat hij zeker weet of er nog een club in hem is geïnteresseerd of niet. Daarbij: tegen RTL Boulevard zei zijn broer Ronald net dat de kans groter is dat Louis van Gaal voor een derde termijn gaat dan dat Frank het wordt.

Vraag aan jou: sta je dat toe of solliciteer je zelf in Zeist? Nou, toe dan als je durft! Onder jouw leiding wordt het vast niet slechter dan afgelopen weekend in Bulgarije. Succes!

Deze rubriek is een bijdrage van onze redacteur Micha Jacobs.