Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

1-2 verlies tegen Italië.. en iets minder onzekerheid over toekomst Oranje (VIDEO + FOTO)

Waar hebben we het vandaag eigenlijk over? Iedere dag lichten we een gespreksonderwerp uit waar je het met je collega's...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Waar hebben we het vandaag eigenlijk over? Iedere dag lichten we een gespreksonderwerp uit waar je het met je collega's over kunt hebben. Want dat geklaag over de baas en het weer gaat natuurlijk ook wel eens vervelen. Vandaag: Oranje.

Erg lekker kwam 'ie uiteraard niet, daags na de schandalige afgang in en tegen Bulgarije en het ontslag van oefenmeester Danny Blind: het oefenduel tegen Italië, gisteravond in de Amsterdam ArenA. Goed, er werd gisteren met 1-2 verloren van de Squadra Gli Azzurri, maar zo hopeloos als het kwalificatieduel tegen Bulgarije zou het nooit worden. En dan was er nog dit speciale moment voor Clarence Seedorf.

Lees ook: een goed Oranje? Pas over zeven jaar (als Ronald Koeman bondscoach is)

Scoreverloop

Dan de wedstrijd. Oranje kwam, jawel, op voorsprong: Quincy Promes tekende via de benen van Alessio Romagnoli voor de 1-0. De jonge Italiaanse verdediger kreeg de goal uiteindelijk op zijn naam. Éder maakte de gelijkmaker en Bonucci scoorde in een erg matige tweede helft de 1-2. Beide goals waren het gevolg na gekluns in de verdediging.

Bemoeien

Opvallend was de wissel Klaassen-Sneijder, in de 82e minuut. Invallend bondscoach Fred Grim leek niet van plan te zijn de warmlopende Sneijder ook daadwerkelijk in te brengen, totdat veteraan Robben zich ermee ging bemoeien. Sneijder kwam erin en creëerde onmiddellijk gevaar. In de slotfase kreeg Oranje nog enkel goede kansen. Het mocht helaas niet meer baten.

Wie wordt de nieuwe bondscoach?

Sneijder en Robben zullen hun invloed op Oranje nog wel even blijven uitoefenen. De ervaren sterspelers (Sneijder speelde gisteren zijn 128e interland) hebben aangegeven graag een rol te willen spelen in de zoektocht naar een nieuwe bondscoach. Op dat front lijkt ook niemand minder dan Louis van Gaal zich te hebben gemeld. Niet als oefenmeester, maar als adviseur en mogelijk zelfs de nieuwe directeur van de KNVB. Intussen houdt sportverslaggever van De Telegraaf Valentijn Driessen er ernstig rekening mee dat Frank de Boer een zeer serieuze kandidaat is om Grim te vervangen en daarmee Blind op te volgen. De voormalig trainer van Ajax en Inter Milan liet eerder weten geen interesse te hebben, net als Ronald Koeman.

We gaan het zien. Dit weekend weer gewoon clubvoetbal, yes!