Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Gezocht per direct: opvolger Max Verstappen

Hé zul je nu denken na deze titel, Max is toch pas net aan zijn glorieuze racecarrière begonnen? Je hebt o...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Hé zul je nu denken na deze titel, Max is toch pas net aan zijn glorieuze racecarrière begonnen? Je hebt ook volledig gelijk, maar toch zoekt Young Capital een opvolger voor de nationale raceheld. 

Niet om nou uiteindelijk te gaan racen in de RB13, maar in een Toyota C-HR Catcher Car. Het is de auto die Max Verstappen vorig jaar bestuurde tijdens het Wings for Life World Run evenement in Breda. Bij dit evenement zamelen ze geld in voor onderzoek om mensen te kunnen laten herstellen van een dwarslaesie. 

Lees ook: 'Olav Mol: 'Max is grensoverschrijdend goed'

Functieomschrijving:

Deze Wings for Life World Run is niet zomaar een hardloopevenement, want deelnemers rennen niet naar een vaste finishlijn. Nee, ze zijn gefinisht op het moment dat jíj als Catcher Car Coureur hen inhaalt. Als coureur begin je in een Toyota C-HR een halfuur na het wereldwijde startschot, en bouw je de snelheid langzaam op. Eerst rijd je 15 kilometer per uur, om dat vervolgens op te bouwen tot 35 kilometer per uur. Net zolang totdat de allerlaatste deelnemer op het parcours van 100 kilometer is ingehaald.

Lees ook: 'Panorama's supersnelle pitstop bij Max Verstappen'

Je geeft de ingehaalde deelnemers een welgemikte high-five als bedankje voor hun inzet voor het goede doel, maar tegelijkertijd houd je natuurlijk controle over de auto. Het is daarom belangrijk dat je een echte multitasker bent. Je kunt gecontroleerd rijden en weet tegelijkertijd alle lopers op een relaxte manier te motiveren met een megafoon. Daarnaast moet je je eigen snelheid goed in de gaten houden, want je mag niet afwijken van de snelheid waarmee jouw Catcher Car collega’s op de andere 24 locaties wereldwijd rijden.

Je moet wel over goede toeterskills beschikken, vijf uren achtereen in een auto kunnen zitten zonder toiletbezoek en oh ja, een rijbewijs is ook wel handig..