Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Serietip: Een veldslag tussen sekteleden en de politie met 86 doden

Hoe gruwelijk een gebeurtenis is, er zit voor Hollywood altijd wel een film of serie in. Neem de gloednieuwe serie Waco.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Onlangs schoot een doorgedraaide Amerikaan vanuit zijn hotelkamer in de Amerikaanse gokstad Las Vegas zeker 59 mensen dood en verwondde hij nog eens 500 anderen alvorens hij één van zijn 29(!) wapens op zijn eigen slaap zette en de trekker overhaalde. Deze dodelijkste schietpartij in de geschiedenis van de Verenigde Staten is gruwelijk, maar nu al voer voor scriptschrijvers in Hollywood. Want hoe vreselijk een gebeurtenis ook is - de holocaust en de gebeurtenissen tijdens de Tweede Wereldoorlog of de aanslagen op de Twin Towers - er zit bijna altijd wel een film of een serie in.

Waco

Neem 1993. Het Texaanse plaatsje Waco is in één klap wereldnieuws wanneer de Amerikaanse ATF en FBI een inval doen op het complex van de Branch Davidians, een sekte onder leiding van de charismatische David Koresh. Na maanden van geruchten over seksueel misbruik en het bezit van illegale wapens en explosieven bestormen de autoriteiten op 28 februari van dat jaar het terrein. Wat op papier een eenvoudige operatie had moeten zijn, werd een 51 dagen durende veldslag tussen de sekteleden en de politie die uiteindelijk mede dankzij al dan niet aangestoken brand aan 86 mensen - waaronder 21 kinderen en cultleider Koresh - het leven kost. Het is, net als de recente gebeurtenis in Vegas, nog altijd één van de donkerste bladzijden in de Amerikaanse geschiedenis.

Check die trailer

Televisiezender Spike - in ons land vooral zeer geliefd vanwege het uitzenden van diverse vechtsporten - is in de Verenigde Staten aan de slag gegaan met dit gruwelijke verhaal en heeft er een aangrijpende zesdelige serie van gemaakt. Met topacteurs als Michael Shannon (Boardwalk Empire, Man of Steel), John Leguizamo (Ice Age, Moulin Rouge) en Taylor Kitsch (Battleship, Wolverine) als David Koresh zit het met de casting trouwens ook wel goed. We moeten nog tot begin volgend jaar wachten op de première, maar als we de zojuist verschenen eerste beelden mogen geloven belooft het een waar spektakel te worden. Dus doe jezelf een lol en check snel die trailer!