Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Bizarre weddenschappen

Een weddenschap kan in een mum van tijd verloren gaan. De tegenprestatie heeft soms heel veel voeten in de aarde. Voor je het weet, sta je publiekelijk in je onderbroek of moet je duizend mensen op drankjes trakteren.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Fan-date

Tennisster Eugenie Bouchard kijkt ook graag andere sporten, zoals de Super Bowl. Ze had op 6 februari dit jaar op Twitter voorspeld dat Atlanta Falcons de bokaal zou gaan winnen. Dus toen haar favoriete ploeg met 21-0 voorkwam, stipte ze haar ‘correcte’ voorspelling alvast even aan met een nieuw Twitterbericht. Ene John Goerke reageerde hierop met: “Gaan wij samen op een date als de New England Patriots winnen?” Die weddenschap durfde de overmoedige Bouchard wel aan. Vervolgens zag ook zij hoe de Patriots aan een legendarische comeback begonnen en de wedstrijd uiteindelijk met 34-28 wonnen. Bouchard hield haar woord en ging met Goerke op date. Dat viel haar overigens niet tegen, want er kwam zelfs een tweede date van. Bouchard: “Ik had de mazzel dat het een normale fan was én een gentleman.”

Bierflauwte

Voormalig dienstplichtig militair Igor Van Hooste kwam jaren na de begrafenis van Koning Boudewijn in een radioprogramma met een onthulling. Twintig militairen van het zesde Linieregiment bleken in 1993 tijdens de begrafenis van de Belgische koning een nogal bizarre weddenschap te zijn aangegaan. Een dag eerder waren, tijdens ‘de laatste groet’ aan de koning, militairen al bij bosjes auwgevallen toen zij in de brandende zon een erehaag vormden. Het zesde Linieregiment had daarop afgesproken dat iedere soldaat die tijdens de begrafenis ‘flauw zou vallen’ een ‘bak bier’ zou krijgen. En dus ging een dag later, op het moment dat de kist voorbij kwam rijden wederom de ene na de andere militair tegen de vlakte, alleen deze keer dus expres. Omdat de schrik er na de vele appel-flauwtes een dag eerder, goed inzat, was vooraf afgesproken dat zodra een soldaat auwviel, de soldaten naast hem deze zo snel mogelijk moesten afvoeren. Hierdoor vielen vele gaten in de erehaag.

Van Hooste: “Die dag zal me altijd bijblijven. Het was hilarisch. De tranen rolden over onze wangen van het lachen. We moesten serieus blijven, maar dat ging niet. We waren jong en gezworen kameraden. Het overlijden van de koning was een ver-van-ons-bedshow voor ons.”

Van Hooste zelf verdiende die dag overigens geen pilsje. “Ik wilde ook zogenaamd flauwvallen, maar zag dat er al zoveel tegen de vlakte gingen dat ik het op het laatste moment niet durfde.”

Fietstrainer

Op 1 april 2016 stond de Italiaanse voetbalclub FC Crotone, in het eerste seizoen na hun promotie naar de Serie A, stijf onderaan de ranglijst. Niemand gaf nog een cent voor hun kansen. Trainer Davide Nicola sloot op dat moment een weddenschap af. Als zijn ploeg zich alsnog zou handhaven, zou hij op zijn fiets stappen en heel Italië door fietsen. Wellicht was het dat vooruitzicht dat zijn spelers plots motiveerde, want ze wonnen vervolgens zes van de laatste negen wedstrijden. Wat hielp was dat de concurrentie dat niet deed, die clubs verspeelden bijna wekelijks punten. Op de allerlaatste speeldag bleek handhaving, na winst op Lazio, een feit. Nicola kon de bandjes van zijn fiets op gaan pompen. Hij hield woord en fietste ruim 1300 kilometer door Italië. Momenteel staat de club wederom in de onderste regionen van de Serie A. Nicola is mogelijk zijn fietsje al aan het oppoetsen. 

Dit is een voorstukje uit ons blad. wil je het hele artikel van Frenk Klein Alfman lezen? Bestel Panorama dan hier, of lees het op Blendle.