doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Michael P. gedroeg zich excentriek in de kliniek de dag 'na' Anne Faber

AD komt met getuigen die zeggen dat hij op ninja's jaagde, drugs gebruikte en chatberichten verstuurde
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Hij zou met een mes achter denkbeeldige ninja's aan hebben gezeten, en chatberichten hebben verstuurd waarin hij meldde dat hij zich 'verveelde'. De dag nadat Michael P. Anne Faber had opgepikt met zijn scooter  - en vermoedelijk meteen daarna heeft verkracht en vermoord - gedroeg hij zich vreemd in de psychiatrisch forensische kliniek in Den Dolder, waar hij verbleef. Getuigen hebben in de krant anoniem een boekje open gedaan over the day after, zaterdag 30 september.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Doorgedraaid

Dagblad AD komt met getuigen die zeggen dat hij op ninja's jaagde en chatberichten verstuurde. Daarnaast zou hij ritalin en cocaïne hebben gesnoven. Of hij dat altijd deed, of dat het een directe verwerking was van de gebeurtenissen een avond eerder vermeldt het verhaal niet. Hij was goed doorgedraaid, dat staat wel vast.

Zeewolde

Interessant voor de timeline van alle gebeurtenissen rondom de scooter-kidnap, de (inmiddels vastgestelde) verkrachting en moord- of doodslag op Faber op 29 september in de bossen bij Zeist is dat verdachte P. volgens het AD aan anderen op internet meldt dat hij aan het einde van die bewuste zaterdag erna naar Zeewolde zal afreizen. Het staat vrijwel zeker vast dat hij op dat moment in die avond, daar in de Flevopolder, de auto van zijn moeder heeft meegenomen, om het stoffelijk overschot van Anne Faber op te halen, dat hij op een nog niet nader aangegeven plek had verborgen.

Het staat vrijwel zeker vast dat hij op dat moment in die avond, daar in de Flevopolder, de auto van zijn moeder heeft meegenomen, om het stoffelijk overschot van Anne Faber op te halen, dat hij op een nog niet nader aangegeven plek had verborgen.

Opstelling

Hoe P. het lichaam van Anne eerst heeft geborgen en een dag later (vermoedelijk) weer heeft opgehaald zonder in het zicht van anderen te komen is een vraag die hopelijk beantwoord gaat worden tijdens de behandeling van P's rechtszaak volgend jaar. Dat daar antwoord op komt, daar lijkt het wel op. Naar het zich laat aanzien hebben P. en zijn advocaat voor een meegaande 'procesopstelling' gekozen. Zo zal P. ook een psychiatrische observatie ondergaan in het Pieter Baan Centrum.

@backlink(166321)

Ritalin

Meer en meer wordt nu duidelijk - mede door zo'n bericht in het AD - dat P. nog totaal niet klaar was voor de maatschappij. Met een mes door de kliniek rennen, drugssnuiven, het zegt dat hij totaal van de wereld vervreemd was. De vraag is of de medewerkers van de kliniek ook aan de bel hadden getrokken als het vreselijke incident met Anne Faber zich 'niet' had voorgedaan. Tegelijkertijd is het evenzeer een vraag of het dan niet alsnog een paar dagen, of weken later met een eventueel ander slachtoffer was gebeurd.

Rouwproces

Ondertussen rest de nabestaanden van Anne Faber enkel de herinnering, nadat ze haar enkele weken geleden een mooie afscheidsdienst hebben gegeven in de Nijmeegse Sint Stevenskerk. Plus daarnaast de dagelijkse werkelijkheid dat ze het voortaan zonder haar aanwezigheid zullen moeten stellen. Een rouwproces waarbinnen het ongetwijfeld zeer intense rechtbankproces rondom Michael P. in 2018 een grote rol gaat spelen.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws