Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Jaar In Beeld: Feyenoord ein-de-lijk weer kampioen

In ons unieke bewaarnummer Jaar In Beeld 2017 - het scherpste en meest humoristische jaaroverzicht van Nederland, nu in de winkel - blikken we terug op het afgelopen jaar. De maand mei was de maand van Feyenoord.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Als je volwassen kerels in Rotterdam wil laten janken, dan hoef je maar twee woorden uit te spreken: Dirk Kuijt. Twee jaar geleden, wanneer Dirk vanuit Istanbul weer neerstrijkt op het oude nest, belooft hij dat hij Feyenoord kampioen zal maken. En als Dirk iets belooft, dan komt hij die belofte na.

Nu dus.

Rotterdam, 14 mei.

@backlink(168061)

Supporters vanuit Australië

Anderhalf uur vóór de aftrap van Feyenoord-Heracles, de laatste wedstrijd van het seizoen, barst De Kuip al uit zijn voegen. Voor een kaartje worden duizelingwekkende bedragen betaald. Elke Feyenoord-supporter wil hier vandaag bij zijn, zelfs supporters die helemaal vanuit Australië naar Rotterdam zijn gevlogen. Want zij weten ook: met een beetje pech word je maar één keer in de achttien jaar kampioen.

Die supporters uit Australië zijn hier al meer dan een week. Vorige week had de titel al binnen moeten zijn, na het bezoek bij kleine broer Excelsior, amper drie kilometer verderop. Als Feyenoord op Woudestein had gewonnen, met vier punten vóór op nummer twee Ajax, dan was het kampioenschap een feit. Dan hadden die Australiërs allang met een gelukzalig gevoel in het vliegtuig terug naar huis gezeten.

De grote man van Feyenoord: zon- der Dirk Kuijt had de Coolsingel niet volgestroomd.

Luchtfoto van de huldiging van Feyenoord

Je voelt De Kuip schudden op zijn grondvesten

Maar het ging mis. Uiteraard, zou je bijna willen zeggen. Met Feyenoord gaat het vaak, zo niet altíjd mis als het erop aankomt. In Kralingen werd het 3-0. Geen titel, geen bloemen, geen feest. Typisch. Het hele seizoen staat Feyenoord al bovenaan, letterlijk vanaf de allereerste speelronde, maar de Rotterdammers laten het weer eens op de allerlaatste wedstrijd aankomen. Als de titel eerder kan worden binnengehaald, dan gebeurt het niet. Het gebeurt alleen als het móet, met de mouwen opgestroopt. Vandaag.

Commentator Frank Snoeks: “Je moet hier zijn om te voelen wat er nu gebeurt. Je voelt De Kuip schudden op zijn grondvesten. De spelers voelen het ook. Het is een bijzondere gebeurtenis, De Kuip in deze staat van euforie.”

Lees meer...

Wil je het artikel van verslaggever Micha Jacobs verder lezen? Bestel Jaar In Beeld hier of lees het op Blendle!