Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Pechtold, Baudet én Wilders liggen met elkaar overhoop

Forum voor Democratie doet niet mee aan het grote verkiezingsdebat op Radio 1. FVD-voorman Thierry Baudet zou in debat gaan met zijn grootste criticus, D66-leider Alexander Pechtold, maar daar heeft hij dus he-le-maal geen trek in.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Thierry Baudet en Alexander Pechtold liggen in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van woensdag 21 maart flink met elkaar overhoop. Zo beschuldigde de D66-voorman Forum voor Democratie ervan dat deze partij zijn kinderen 'lastigvalt' op sociale media en betichtte hij een inmiddels opgestapt lid van FVD in Amsterdam (Yernaz Ramautarsing) van discriminatie na denigrerende opmerkingen over homoseksualiteit en intelligentie. Baudet verwijt Pechtold op zijn beurt demonisering en stelt dat D66 alles op alles zet om zijn FVD zwart te maken.

Baudet

Tijdens het verkiezingsdebat op Radio 1 van aanstaande vrijdag zouden Pechtold en Baudet met elkaar discussiëren over de stelling 'Voor discriminatie is geen plek in onze gemeenten'. Namen FVD zegt Baudet het weliswaar volledig eens te zijn met deze stelling, maar dat deze nu: "slechts bedoeld is om tot in den treure met uit de context gehaalde citaten van jaren geleden allerlei idiote verwijten en verdachtmakingen te uiten." En daar past Baudet dus voor.

Baudet
Eerder ging Thierry Baudet wél nog in debat met Alexander Pechtold.

Wilders

Enkele dagen eerder liet ook PVV-leider Geert Wilders weten dat hij niet meedoet aan het radiodebat in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van woensdag 21 maart. In een verklaring stelde de PVV-leider dat "de partij nooit meedoet aan de radio-onzin van de NOS." Op sociale media haalde Wilders recent zelf ook hard uit naar Pechtold:

Wilders over Pechtold
PVV-voorman Geert Wilders is duidelijk geen fan van Alexander Pechtold.

Pechtold

Pechtold herhaalde op zijn beurt na de afzegging van Baudet nog maar eens dat hij vindt dat Forum voor Democratie en Baudet discriminerende uitspraken hebben gedaan: "Als hij meent dat hij dat niet doet, moet hij zich durven verdedigen in het politieke debat met een stelling die hier precies over gaat. Met zijn afzegging houdt hij zijn uitspraken overeind."



Ruzie in de politiek, smullen!