Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Engeland's Most Wanted Jamie Acourt gearresteerd in Barcelona

De 41-jarige crimineel uit Londen was twee jaar op de vlucht voor de politie. Hij is verdachte in een racistische moordzaak en verdacht van drugshandel.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Gepakt! De Spaanse politie heeft gisteren de 41-jarige Jamie Acourt opgepakt. Deze crimineel uit Londen wordt ervan verdacht voor meer dan tien miljoen euro in marihuana te hebben verhandeld. Ook zou hij betrokken zijn geweest bij een racistische straatmoord in Londen, in 1993.

Marbella

De arrestatie van Acourt volgt na een intensieve samenwerking tussen diverse internationaal opererende opsporingsdiensten, waaronder het Britse National Crime Agency, Interpol en de Spaanse Guardia Civil. Op zich is het opmerkelijk dat Acourt 'nu pas' is vastgezet, omdat er al enige tijd geruchten waren dat hij zich veelvuldig liet zien in het Spaanse Marbella. Hij zou daar nog altijd vrienden en familie bezoeken, en nachtclubs bezoeken. De locatie waar hij nu is opgepakt spreekt wat dat betreft boekdelen. De Spaanse politie pakte hem op na een bezoek aan een luxe sportschool in Barcelona. 

Acourt stond al jaren op een lijst van meest gezochte Britse criminelen

Moordzaak

Acourt komt al jaren voor in allerlei politieonderzoeken. Zo geldt hij als een van de verdachten in de Stephen Lawrence-moordzaak. Hiervoor zijn inmiddels in 2012 vier vrienden van hem veroordeeld. Destijds zouden zij - inclusief Acourt - een man op straat racistisch hebben bejegend en daarna hebben vermoord. 

Ook geldt Acourt als verdachte in een grootschalig marihuana-onderzoek. Maar het lijkt erop dat het Britse Openbaar Ministerie nu in eerste instantie inzet op de narcotica-delicten die door hem gepleegd zijn.