Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Alonso wint eerste langeafstandsrace WK

SPA-FRANCORCHAMPS (ANP) - Fernando Alonso heeft zijn debuut in het WK langeafstandsracen opgeluisterd met een overwinning. De Spaanse coureur pakte samen met Sébastien Buemi en Kazuki Nakajima in een Toyota de overwinning in de 6 Uur van Spa-Francorchamps. Alonso rijdt in de Formule 1 voor McLaren, maar heeft van zijn Britse renstal toestemming gekregen om dit seizoen aan alle langeafstandsraces voor het WK mee te doen.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Alonso droomt ervan om de 'Triple Crown' te winnen. Naast de Grote Prijs van Monaco, die de tweevoudig wereldkampioen in de Formule 1 in 2007 en 2007 op zijn naam schreef, moet hij ook nog de Indy 500 en de 24 Uur van Le Mans op zijn erelijst zetten. 'Le Mans' is de belangrijkste van de zes langeafstandsraces voor het WK, op 16 en 17 juni in Frankrijk. Alonso wil daar deel twee van zijn 'Triple Crown' pakken. Op het circuit van Spa-Francorchamps bleek dat hij met de Toyota over een sterke auto beschikt.

Alonso debuteerde vorig jaar in de Indy 500. Hij reed op de 'Oval' van Indianapolis aan de leiding toen hij uitviel met een kapotte motor.