Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Polen met vertrouwen richting WK voetbal

WARSCHAU (ANP/DPA) - Polen vertrekt met zelfvertrouwen richting het WK voetbal in Rusland. Het nationale elftal van Polen won de laatste test in eigen land met 4-0 van Litouwen onder toeziend oog van scheidsrechter Kevin Blom.

Aanvaller Robert Lewandowski zette Polen in de eerste helft op voorsprong. De spits van Bayern München maakte in de negentiende minuut met een intikker de openingstreffer en schoot in de 33e minuut uit een vrije trap de 2-0 binnen. In de tweede helft scoorden David Kownacki en Jakub Blaszczykowski, de laatste uit een strafschop.

De selectie van bondscoach Adam Nawalka vertrekt woensdag naar Grozny. Polen speelt dinsdag 19 juni de eerste groepswedstrijd tegen Senegal en speelt daarna nog tegen Colombia en Japan