Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Nederland buiten de prijzen bij Saturn Awards

LOS ANGELES - Bij de uitreiking van de Saturn Awards, een belangrijke Amerikaanse onderscheiding voor genrefilms, zijn de Nederlanders buiten de prijzen gevallen. De Saturn Awards zijn woensdagavond uitgereikt in Los Angeles.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

De western Brimstone van de Nederlandse regisseur Martin Koolhoven was genomineerd in de categorie beste independent film, maar in deze categorie won de Amerikaanse dramafilm Wonder van regisseur Stephen Chbosky.

De Nederlandse grimeur Arjen Tuiten, die eerder een Oscarnominatie ontving, was genomineerd in de categorie beste make-up voor zijn werk aan Wonder. Maar in de categorie Best film make-up ging de prijs naar de grimeurs van Black Panther, meldt Variety.

Black Panther sleepte in totaal vijf prijzen in de wacht en was daarmee de grote winnaar van de avond. De actiefilm over een Afrikaanse prins won ook de prijzen voor best verfilmde strip, beste regisseur (Ryan Coogler), beste vrouwelijke bijrol (Danai Gurira) en beste production design.

De Saturn Awards werden dit jaar voor de 44e keer uitgereikt. Het was niet de eerste keer dat een Nederlander wordt genomineerd; tien jaar geleden maakte Paul Verhoeven kans op de prijs met zijn oorlogsthriller Zwartboek.