Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Spanje pakt 'Nederlandse' liquidatieverdachten op

Een nog onbekende Nederlander, een Noor en Hicham M. zijn opgepakt voor de liquidatie van een Colombiaan in Spanje.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

De Guardia Civil heeft in samenwerking met de Nederlandse politie twee Nederlanders en een Noor opgepakt voor betrokkenheid bij de liquidatie in 2016 van een Colombiaan. Diens vriendin raakte bij dit incident zwaar gewond. 

Een van de aangehouden mannen is de Nederlander Hicham M., die in Nederland vast zit en in zijn cel is aangehouden.

Hicham M. is in zijn cel in Nederland 'opgepakt', waar hij reeds vast zat op verdenking van betrokkenheid bij meerdere liquidaties. Zo wordt hij verdacht een van betrokkenheid bij de moord op Enneas Lomp, in Krommenie, november 2015. En die op Chahid Yakhlaf, in Kerkdriel, eind 2015. Ook zou hij betrokken zijn bij een liquidatiepoging op Nourdine A. - bijgenaamd 'Hitler'. Mits bewezen zijn deze zaken al genoeg voor een decennia lange gevangenisstraf.

Maar er is dus nog meer. Zijn dna zou zijn aangetroffen op het moordwapen waarmee de Colombiaan is geliquideerd. Bewijs voor deze Spaanse liquidatiezaak kwam naar voren door sporenonderzoek van de Guardia Civil, maar ook vond justitie in Nederland aanvullende informatie via gekraakte pgp-berichten van de Ennetcom-servers.

De man die doodgeschoten werd was een 46-jarige Colombiaan met de initialen A.P.C. De schietpartij vond plaats in de vroege ochtend van 19 augustus 2016 in het Spaanse Miljas, aan de Costa del Sol. De Colombiaanse man zou door minstens vier personen onder vuur zijn genomen.

Naar nu blijkt heeft de Nederlandse recherche pgp-info overgedragen aan de Guardia Civil, zodat ook daar zaken met aan Nederland gekoppelde verdachten kunnen worden opgelost. Naast Hicham M. - die zoals gezegd vast zit in Nederland - is dus ook een andere Nederlander opgepakt. Politie in Marbella had hem daar gelokaliseerd in een woning waar zich ook een kleine wietplantage bevond (zie filmpje). Hij is in verzekering gesteld, samen met een Noorse verdachte. Ook de in 2016 geliquideerde Mitchel Janssen zou bij de aanslag op de Colombiaan en zijn vriendin betrokken zijn geweest.

Een Colombiaan en zijn vriendin. De zaak doet een beetje denken aan de dubbele moord op het Colombiaanse stel in de Amsterdamse Venserpolder, in de eerste jaren van het nieuwe millenium, zie hier