Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Politie Las Vegas heropent zaak-Ronaldo

LAS VEGAS - De politie in Las Vegas heeft het onderzoek naar de mogelijke verkrachtingszaak, waarbij topvoetballer Cristiano Ronaldo betrokken zou zijn geweest, heropend. De Amerikaanse recherche is op basis van informatie van het slachtoffer Kathryn Mayorga opnieuw aan de slag gegaan. Dit laat de politie in de gokstad in een summier persbericht weten, die verdere details over deze zaak op dit moment niet verstrekt.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Wel voegde de politie eraan toe dat er op 13 juni 2009 een melding was binnengekomen over een seksueel misdrijf. Het slachtoffer kon toen geen informatie geven over de plaats waar de verkrachting had plaatsgevonden. Ook werd de verdachte niet beschreven. Een medisch onderzoek werd nog wel uitgevoerd, aldus de politie.

De beschuldigingen aan het adres van de stervoetballer kwamen naar aanleiding van een artikel in het Duitse tijdschrift Der Spiegel, dat een (gehackte) e-mail van Ronaldo aan zijn advocaat in handen kreeg via Football Leaks. Hij zou geschreven hebben: ,,Ze zei herhaaldelijk 'nee' en 'stop', maar ik wilde niet luisteren.'' De Amerikaanse Kathryn zegt nog precies te weten wat hij destijds zei. ,,Na de daad vroeg hij aan mij of ik veel pijn had. Hij verontschuldigde zich en zei: ik ben voor 99 procent goed, ik weet alleen niet wat ik aan moet met die ene procent."

Zwijggeld

Kathryn zou circa 325.000 euro hebben ontvangen van Ronaldo om het misdrijf stil te houden. Volgens hem zou de seks met wederzijdse instemming hebben plaatsgevonden, maar vanwege de gelekte e-mail is de vrouw nu toch een zaak tegen de Juventus-spits begonnen, wat haar op woedende reacties van zijn fans kwam te staan. Volgens hen is ze een golddigger en alleen maar uit op geld.

Cristiano zelf heeft inmiddels het Duitse tijdschrift aangeklaagd. Zijn raadsman spreekt van één van de grootste schendingen van privacyrechten van de laatste jaren. Ook ontkent hij dat er sprake is van verkrachting, zo liet hij in een Instagram Live-video weten. "Nee, nee, nee. Ze proberen mijn naam te gebruiken om zelf beroemd te worden. Het hoort erbij, maar ik ben een gelukkig man en alles gaat goed."

Ronaldo's vriendin Georgina Rodríguez, en moeder van zijn jongste dochter Alana, laat in een Instagram-post weten vierkant achter haar liefje te staan. "Jij weet obstakels die op je pad komen altijd om te zetten naar kracht, om aan te tonen hoe goed je bent. Dank je wel dat je ons elke wedstrijd zo laat genieten. Altijd meer en altijd beter. Ik hou van jou, Cristiano."