Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Barbara Sloesen was huiverig voor fatsuit

AMSTERDAM - Barbara Sloesen vindt het jammer dat ze voor haar nieuwe film Zwaar Verliefd niet echt hoefde af te vallen. "Ik wil best ver gaan voor een rol", zegt de actrice in De Telegraaf.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

"Maar in Nederland is daarvoor veel minder tijd en geld dan in andere landen, dus werd besloten de dikkere scènes met een fatsuit te doen. Daar was iedereen een beetje huiverig voor, want je wil niet dat het ongeloofwaardig wordt", aldus Barbara. "Ik had een pak aan vanaf mijn enkels tot mijn nek, met een extra beha en ook op de rug wat gevuld. Maar ik vond het er wel natuurlijk uitzien en ben verder nog wat geholpen met licht en make-up."

Bang voor ophef zoals rond de Netflix-serie Insatiable, waarin ook een fatsuit werd gebruikt, is Barbara niet. Daarin was een dik meisje na de zomervakantie opeens slank én populair. "Met onze film wilde ik te allen tijde dat het ging over een vrouw die haar eigen struggles heeft. Het gegeven dat je verliefd wordt en, hoe je er ook uitziet, daardoor onzeker wordt en je afvraagt of je wel mooi genoeg bent, maar ook of je wel grappig bent, en intelligent en zo", zegt ze. "De boodschap is bewust níet: als je maar slank genoeg bent, dan komt het wel goed met je leven."