Barcelona laat na 1-1 koppositie aan Sevilla

VALENCIA (ANP) - Barcelona is door het gelijkspel bij Valencia de koppositie in de La Liga kwijt. De Catalanen kwamen niet verder dan 1-1 in Valencia en zagen Sevilla passeren op de ranglijst. De ploeg uit het zuiden van Spanje won eerder op de dag met 2-1 van Celta de Vigo en gaat aan de leiding met zestien punten, één punt meer dan Barcelona en Atlético Madrid.

De doelpunten in Mestalla vielen door Argentijnen. Ezequiel Garay liep al in de tweede minuut na gestuntel van Barcelona de bal in het doel bij een corner. Lionel Messi zorgde na een een-tweetje met Luis Suárez met een goed geplaatst schot voor de gelijkmaker. In de tweede helft probeerden beide ploegen het wel, maar vielen geen doelpunten meer.

Sevilla won eerder met 2-1 van Celta de Vigo. Pablo Sarabia zette Sevilla op voorsprong en Wisam Ben Yedder verdubbelde de marge met zijn vijfde goal. De Marokkaan Sofiane Boufal deed vijf minuten voor tijd nog wat terug voor Celta, maar daar bleef het bij. Quincy Promes kwam in de 79e minuut in het veld voor Ben Yedder.