Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

OM doet verspreiders plasseksvideo Paay strafvoorstel

De drie verdachten die de plasseksvideo van Patricia Paay hebben verspreid, hebben een strafvoorstel gekregen van het Openbaar Ministerie in Noord-Holland.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Schadevergoeding

Als de verdachten hier niet mee akkoord gaan, moeten ze voor de rechter verschijnen. Eerder dit jaar moesten GeenStijl en Twitteraar Eendenvanger (Michel V.) al een schadevergoeding betalen van €30.000. Die werd opgelegd in een civiele rechtszaak. Paay eiste echter €450.000, maar was toch tevreden met het eindresultaat.

Voorstel

Wat het strafvoorstel precies is, is onbekend. Het kan om een boete gaan, maar ook om een eventuele werkstraf. Eind november hoopt het OM meer duidelijkheid te kunnen geven over hoe de zaak wordt afgedaan, meldt het AD.

Paay

De zaak stamt uit 2017 toen er een filmpje op het internet verscheen waarop te zien was hoe Paay plasseks had. De video van de showbizzdiva en haar ex-vriend werd eerst onder vrienden verspreid maar door Eendenvanger en GeenStijl wist het ook het grote publiek te bereiken. In totaal hebben miljoenen mensen de vrijetijdsbesteding van Paay gezien.