AS Roma verslaat FC Porto dankzij tiener

ROME (ANP) - AS Roma heeft het eerste duel met FC Porto in de achtste finales van de Champions League gewonnen. Dankzij twee doelpunten van de 19-jarige aanvaller Nicolò Zaniolo zegevierden de Romeinen in het eigen Stadio Olimpico met 2-1. Door de tegentreffer in de slotfase van invaller Adrián López kan Porto toch met het nodige vertrouwen gaan toewerken naar de return over drie weken.

Rick Karsdorp ontbrak vanwege een spierblessure bij de thuisclub, Justin Kluivert mocht vlak voor tijd nog even invallen. Trainer Eusebio Di Francesco had Zaniolo de voorkeur gegeven boven de oud-Ajacied. Juist de Italiaanse tiener werd de gevierde man bij de club die vorig jaar maar net de finale van de Champions League misliep. Zaniolo opende in de 70e minuut de score en wist doelman Iker Casillas enkele minuten later opnieuw te passeren.