Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

‘Maddie McCann in leven’ volgens nieuwe theorie Netflix-documentaire

Het is een van de meest spraakmakende onopgeloste zaken van deze eeuw: de verdwijning van Madeleine McCann. Nog steeds is onduidelijk waar het meisje is. Toch schijnt er nu nieuw licht op de zaak.

‘Maddie McCann in leven’ volgens nieuwe theorie Netflix-documentaire

Maddie McCann

De verdwijning van Maddie McCann dateert alweer van 3 mei 2007. Het toen driejarig meisje was samen met haar ouders op vakantie in de Algarve. Sindsdien is er niets meer van McCann vernomen en blijft haar verdwijning dus een groot mysterie.

In leven?

In de nieuwe Netflix-documentaire The Disappearance of Madeleine McCann, die aankomende vrijdag online gaat, worden acht verschillende mensen die met het onderzoek te maken hadden, geïnterviewd Een top-agent die onderzoek naar de zaak deed is ervan overtuigd dat de we erachter gaan komen wat er is gebeurd. “Er is goede hope in de techniek die ontwikkeld wordt. Dat wordt elk jaar beter. Zo ook dat de ontwikkeling van een gezicht beter gesimuleerd kan worden”, laat Jim Camble in de documentaire weten.

Mensenhandel

Ook privédetective Julian Peribanez gelooft nog dat Maddie in leven is. Hij werd eerder ingehuurd door de familie en gaat er vanuit dat ze ontvoerd is door mensensmokkelaars. “Normaal gaan ze meestal voor kinderen uit de lagere klasse in derdewereldlanden”, vertelt hij in de documentaire. Voor Maddie zou echter gekozen vanwege de financiële waarde omdat ze een Brits meisje uit de middenklasse is.

Netflix

Het was de vraag of de docu zou worden uitgezonden door Netflix. De ouders van het meisje waren hier namelijk op tegen. Zij en veel anderen betrokkenen werkten daarom niet mee. Het duurde daarom langer voordat de docu af was. Vandaag heeft Netflix de trailer online gezet en vanaf morgen zijn de acht delen te zien.