Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Van Barneveld krijgt groots afscheid in Ziggo Dome

Raymond van Barneveld krijgt volgend jaar een ‘spectaculair’ afscheid. De Ziggo Dome wordt volgend jaar gevuld met dartlegendes die Barney zullen uitzwaaien.

Van Barneveld krijgt groots afscheid in Ziggo Dome

Evenement

In de Ochtendshow van Radio538 maakte de Haagse dartheld dit vandaag bekend. “Het moet iets unieks worden”, zei Van Barneveld tegen radio-dj Frank Dane. “Er moeten oude darters langskomen, waar ik finales tegen heb gespeeld. Het evenement moet volgend jaar in februari plaatsvinden. Het lijkt me helemaal geweldig.”

Ahoy

Na een nederlaag tegen Michael van Gerwen in Ahoy maakte hij bekend een vroegtijdig einde aan zijn carrière te maken, maar hij kwam hier later op terug en zei uit emotie te hebben gesproken. “Ik ben een geboren winnaar en dan wil je toch nog graag naar het WK toe. Je wilt jezelf en je fans nog iets moois laten zien. Je wilt afsluiten met een mooie herinnering”, zei de dartkampioen.

Sporten

Dit jaar wil hij zich van zijn beste kant laten zien. Barney wil rust nemen en wat fitter worden. “Ik ga wat meer sporten en trainen. Ik kan me nu volledig richten op de weekenden, op de vloertoernooien. Daar moet ik me volledig op focussen om nog televisietoernooien te spelen.” Stoppen kan altijd nog, stelt hij. Hoewel het ‘geen lijdensweg’ moet worden, denkt hij toch het tij te kunnen keren en er een mooi afscheidsjaar van te maken.