Pijnlijke aftocht Egypte op Afrika Cup

CAÏRO (ANP) - Gastland Egypte is in de achtste finales van de Afrika Cup uitgeschakeld. Zuid-Afrika was verantwoordelijk voor de pijnlijke aftocht van het land dat al zo vaak het Afrikaanse landentoernooi won. De eindstand na dik 90 minuten voetballen in het stadion van Caïro was 1-0 voor underdog Zuid-Afrika. Thembinkosi Lorch maakte de winnende goal diep in de tweede helft.

Egypte leunde op vedette Mohamed Salah, de aanvaller die dit jaar met Liverpool de Champions League won. Hij joeg nadrukkelijk op een goal, maar kreeg het niet voor elkaar. Het gastland liep stuk op de defensie van Zuid-Afrika, dat in de 85e minuut toesloeg via Lorch.

Spartaan Lars Veldwijk mocht in blessuretijd nog invallen bij Zuid-Afrika.

Zuid-Afrika treft in de kwartfinale Nigeria, dat eerder zaterdag titelverdediger Kameroen uit het toernooi wipte.