Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Walgelijk: Russische 'voetbalfans' willen geen donkere speler

'Supporters' van Zenit Sint-Petersburg zijn niet blij met aanwinst Malcom. Niet omdat hij geen bal raakt (het is een geweldige voetballer), nee, de harde kern van Zenit heeft een probleem met zijn huidskleur. Werkelijk walgelijk..

Walgelijk: Russische 'voetbalfans' willen geen donkere speler

'Supporters' van Zenit Sint-Petersburg zijn niet blij met aanwinst Malcom. Niet omdat hij geen bal raakt (het is een geweldige voetballer), nee, de harde kern van Zenit heeft een probleem met zijn huidskleur. Werkelijk walgelijk.

"Behoud onze tradities en haal geen zwarte spelers". Deze achterlijke tekst valt te lezen op een spandoek dat de harde kern van de Russische topclub Zenit Sint-Petersburg afgelopen zaterdag ontvouwt tijdens het thuisduel tegen FK Krasnodar (1-1). De racistische uiting haakt in op de komst van Malcom, een Braziliaanse voetballer. Tot het grote ongenoegen van de idiote 'supporters' is deze Malcom een gekleurde speler. De groepering verantwoordelijk voor het spandoek zou zich ook schuldig hebben gemaakt aan racistische spreekkoren en heeft bovendien een manifest online gezet, waarin leden vreemd genoeg claimen geen racist te zijn. Ze willen echter wel zo min mogelijk voetballers uit andere continenten in het shirt van Zenit zien, schrijft Goal.com. Opnieuw zeggen we volmondig: walgelijk.

Hartelijke ontvangst in Rome

De tweeëntwintig jaar oude voetballer Malcom Filipe Silva de Oliveira, beter bekend als enkel Malcom, verkast eerder deze maand van FC Barcelona naar de Russische topper. Zenit betaalt zo'n 40 miljoen euro voor de Braziliaan. Malcom - die is vernoemd naar de Afrikaans-Amerikaanse activist Malcolm X - speelt eerder voor FC Girondins de Bordeaux (zie afbeelding boven het artikel). Hij is tevens recent dichtbij een transfer naar AS Roma geweest. Ook de fans van die Romeinse grootmacht hebben enkele racistische incidenten op hun naam staan, maar in tegenstelling tot enkele supporters van Zenit kan Malcom in Rome wel op een hartelijke ontvangst rekenen. Honderden AS Roma-supporters staan de speler al feestend op te wachten. Helaas voor hen (en ook voor Malcom, denken wij) ketst de transfer alsnog af.

Vertrek

Het bestuur van Zenit Sint-Petersburg is bang dat de harde kern Malcom ook niet na enige tijd zal accepteren en vreest dat de speler daarom in de winterstop alweer moet vertrekken. 

Wat een kansloze en bovenal treurige actie.