Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Kinderen in VS dood en gewond door kogels

WASHINGTON (ANP/AFP) - In de Amerikaanse staat Texas is afgelopen weekend één kind gedood en zijn vier kinderen gewond geraakt bij verschillende schietincidenten. Het gaat onder meer om een 4-jarige jongen die zondag door zijn 5-jarige broer werd doodgeschoten in Fort Worth.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

De incidenten doen de discussie over wapenbezit in de Verenigde Staten weer oplaaien. Maar liefst dertig procent van de volwassenen in de VS zou in het bezit zijn van minimaal één vuurwapen.

In Arlinghton raakte dezelfde dag een 6-jarig kind ernstig gewond. Ook daar was een broer van het kind verantwoordelijk voor. Hij zou een pistool hebben gevonden in een kamer waar verscheidene kinderen aanwezig waren. Het slachtoffer ligt met een hoofdwond in kritieke toestand in het ziekenhuis. Bij dat incident raakte ook een meisje van 3 jaar lichtgewond.

Semi-automatisch wapen

Op zondagavond raakte ook een 8-jarig meisje gewond door een semi-automatisch wapen. Haar ouders hebben laten weten dat het slachtoffertje op het wapen ging zitten. Dat ging toen af. De politie onderzoekt die zaak.

Bij een ander incident raakte nog een 14-jarig meisje gewond door een schietincident. Over die zaak is nog niets bekend.