Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

KRO-NCRV betreurt vertrek Eva Jinek naar RTL

KRO-NCRV vindt het jammer dat Eva Jinek de overstap maakt naar RTL. De omroep respecteert echter haar keuze en wenst haar alle goeds toe, zo staat in een statement.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

"Eva is in de zomer van 2013 bij ons gekomen en we hebben haar de afgelopen jaren uit zien groeien tot één van de beste journalistieke anchors van ons land. Daar zijn wij zeer trots op", aldus KRO-NCRV. "Met een enorme bevlogenheid en een grote persoonlijke drive weet ze dagelijks het beste te halen uit zichzelf en haar redactie. Ze weet haar kijkers elke avond te verrassen en haar gasten te prikkelen."

"Naast haar dagelijkse talkshow Jinek hebben wij met Eva twee seizoenen van de reisserie De Verenigde Staten van Eva gemaakt. Ook deze serie werd zeer goed ontvangen door de kijkers. Niet voor niets is Eva de afgelopen jaren onderscheiden met grote televisieprijzen. Een prestatie waar wij met zijn allen trots op zijn."

Eva Jinek is nog tot 27 september met haar talkshow te zien op NPO 1. KRO-NCRV werkt inmiddels aan een vervangend programma. "Hiervoor gaan we met de NPO in gesprek."