Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Breaking Bad in het echt: twee professoren opgepakt

De mensen die Breaking Bad niet gezien hebben is onderhand op een hand te tellen. In de serie gaat een scheikundeleraar crystal meth produceren. Je zou denken dat het alleen in een film of serie kan, maar niets blijkt minder waar.

Breaking Bad in het echt: twee professoren opgepakt

Breaking Bad

In de Verenigde Staten zijn namelijk twee scheikundeprofessoren aan de Henderson State University opgepakt. Bradley Allen Rowland (40) en Terry Bateman (45) worden ervan verdacht drugs te hebben geproduceerd en verkocht. De twee zouden crystal meth, oftewel methamfetamine hebben gemaakt op de universiteit in Arkansas, meldt The New York Times.

De politie kwam het tweetal op het spoor toen op acht oktober de onderzoeksfaculteit was gesloten vanwege een chemische geur. Bij onderzoek naar het ventilatiesysteem kwam men erachter dat het ging om benzyl chloride, een stof die vaak gebruikt wordt voor het maken van meth. Daarop is een onderzoek door de politie gestart, waarbij men uiteindelijk bij de twee professoren terechtkwam.

Borgtocht

De twee mannen zijn op borgtocht vrijgelaten. Het onderzoek gaat door en de twee zullen bij afronding voor de rechter moeten verschijnen.