Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Interim-coach Flick mag seizoen afmaken bij Bayern

MÜNCHEN (ANP) - Hansi Flick, begin november bij Bayern München aangesteld als interim-coach na het ontslag van Niko Kovac, mag het seizoen bij de Duitse kampioen afmaken. De clubleiding is "zeer tevreden" over de manier waarop de plaatsvervanger tot dusver zijn werkzaamheden heeft verricht. "Onder zijn leiding heeft de ploeg zich uitstekend gemanifesteerd", liet topman Karl-Heinz Rummenigge weten. "We zijn ervan overtuigd dat die positieve ontwikkeling zich in het nieuwe jaar voortzet."

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Flick (54) was assistent-trainer onder Kovac. De Kroaat werd ontslagen na de nederlaag bij Eintracht Frankfurt (5-1). Flick werd aanvankelijk slechts aangesteld voor twee duels. De oud-speler van Bayern kreeg echter de labiele ploeg snel weer in balans, waardoor hij in elk geval tot aan het einde van dit kalenderjaar in functie mocht blijven.

Na de thuiszege zaterdag tegen VfL Wolfsburg (2-0) liet de clubleiding van Bayern München al doorschemeren dat Flick de technische leiding over de hoofdmacht zou houden tot het einde van het seizoen. Een dag later werd het akkoord bekendgemaakt.